Hulp bij belastingaangifte van Bibliotheek en Rechtswinkel

Hulp bij belastingaangifte
Hulp bij belastingaangifte
Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen? Dan kun je in maart terecht bij het Belastingcafé van de Bibliotheek Veluwezoom en Rechtswinkel Renkum.

Op drie locaties wordt informatie gegeven en hulp geboden bij het invullen van de aangifte. De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

Belastingcafé

De Belastingcafés van de Bibliotheek Veluwezoom en de Rechtswinkel Renkum vinden plaats op:

  • woensdag 6 maart in het Huis van Renkum van 9.30 tot 12.00 uur
  • donderdag 7 maart in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper van 9.30 tot 12.00 uur
  • woensdag 13 maart in de Poort van Doorwerth van 9.30 tot 12.00 uur.

Het programma is als volgt:

  • 9.30 – 10.30 uur geeft Rechtswinkel Renkum informatie over inkomstenbelasting, toeslagen, erfbelasting, eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg, nieuwe tarieven, en meer. Mensen kunnen natuurlijk ook vragen stellen.
  • 10:30 – 12.00 uur is er gelegenheid om samen met een deskundige van de Rechtswinkel de belastingaangifte digitaal in te vullen. Ook wordt er hulp geboden bij het aanvragen van een DigiD.

Deelname

Het Belastingcafé is voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Deelname is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. In de Bibliotheek is een folder beschikbaar waarin staat welke gegevens meegenomen moeten worden om de aangifte te kunnen doen. Deze informatie is ook te vinden via bibliotheekveluwezoom.nl/belastingdienst.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Veluwezoom gratis beveiligd computer- en internetgebruik in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Renkum. Mensen die beter willen leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid kunnen een cursus Klik&Tik of Digisterker volgen. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid.

Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen