Blokkades in het lijf zijn op te heffen met Cranio Sacraal therapie

Foto: Ewoud Pronk van Hoogeveen

Hoewel Ewoud Pronk van Hoogeveen de rust zelve is, staat zijn hoofd nooit stil. De motivatie om de mentale en fysieke klachten te ontrafelen bij zijn cliënten houdt hem scherp en nieuwsgierig.

Partnercontent

Hij noemt zichzelf een echt mensen-mens en zichzelf mens voelen is even zo belangrijk.

Praktijk

Na 22 jaar gewerkt te hebben, waarvan de laatste 16 in een maatschap, in een fysio/manuele therapie praktijk in Zutphen bevond Ewoud zich steeds meer in een regelende functie. “Ik was bezig met de verhuur van de ruimtes, de planning, werknemers, vakanties, noem maar op. En steeds minder met het daadwerkelijk helpen van mensen.” Toch niet helemaal wat hij wilde, maar een situatie die was ontstaan.

“Nu huur ik hier in het Paramedisch Centrum In Beweging in Oosterbeek gewoon een ruimte. Ik woon in Oosterbeek dus dat scheelt me ook veel reistijd. Ik kan nu alle tijd aan mijn cliënten besteden. En aan studeren!” De wil om zich steeds verder te onderwijzen is groot. Heeft ie net een opleiding of cursus afgerond, dan ligt vaak een volgende alweer in het verschiet.

De problematiek van de cliënten in de praktijk is meestal zowel lichamelijk als mentaal groot. Soms een hele uitdaging en hoe meer aspecten van het menselijk lichaam, zowel lichamelijk als geestelijk, Ewoud leert kennen, des te beter kan hij helpen, zo is zijn devies.

De lijst met vaardigheden is indrukwekkend: 27 jaar fysiotherapeut en gespecialiseerd in Orthopedische geneeskunde Cyriax, McKenzie therapie (MDT), het Mulliganconcept en Dry Needling. Voor Cranio Sacraal therapie studeerde hij 6 jaar geleden af en inmiddels startte hij de studie Psychodynamica aan de Academie voor Psychodynamica.

Stressverlaging en zelfontwikkeling

“Cranio Sacraal klinkt niet zo aards maar is dat wel. Cranio betekent schedel en Sacraal het heiligbeen, oftewel het stuitje. Cranio Sacraal wil zeggen dat deze twee een eenheid vormen. Het is een prachtige combinatie van fysiotherapie en psychologie.”

Klachten die met Cranio te verhelpen of minimaal te verbeteren zijn, zijn onder andere spanningen, onverklaarbare buik, darm of hoofdpijnklachten, onrust, angstgevoelens, vermoeidheid, slapeloosheid of een slechte eetlust. “Alles wat we meemaken wordt opgeslagen in ons lichaam en soms worden emoties en stress blokkades in het lichaam. Die blokkades kunnen voor allerlei klachten zorgen.”

“Fysieke en/of emotionele klachten zijn niet altijd direct medisch te herleiden, dat maakt de last die ervaren wordt niet minder. De therapie is lichaamsgericht en wordt daarom ook best als spannend ervaren. Ik ga op zoek naar die emotionele of fysieke blokkades. Door ze te behandelen kan ik ze op heffen.”

Stevig

Zelf staat hij stevig op de grond, is nuchter en zijn rustige aanpak, in combinatie met een uitgebreide uitleg, zorgt er voor dat je, je al snel op je gemak voelt bij Ewoud. Het zijn meestal geen eenvoudige zaken waarmee je in zijn praktijk komt. Veel praten hoort daarbij. Ewoud werkt graag samen met andere disciplines en doet daarbij ook graag nieuwe contacten op. Alleen het beste voor zijn cliënt en als je daar samen met een ander voor kan zorgen, dan is dat een pre.

Vertellen over zijn brede kennis doet Ewoud ook graag. Niet alleen omdat hij het zelf interessant vindt, het is ook kennis die je moet kunnen uitdragen vindt hij. De komende tijd gaat hij daarom op Renkum Nieuws maandelijks een blog bij houden waarin hij meer uitleg geeft over zijn disciplines en de manier waarop Cranio Sacraal therapie, of één van de andere therapieën, of een combinatie daarvan, kan helpen bij allerlei klachten.

cranio
Klik op de afbeelding om naar de website van Ewoud te gaan
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden