Eerste shirt Flight For Freedom uitgereikt aan wethouder Verstand

Foto: Renkum Nieuws

Vanmiddag werd in Arnhem het eerste Flight For Freedom shirt uitgereikt aan wethouder Jasper Verstand. Het shirt is een ode aan de Horsa Glider en voorzien van een bouwtekening.

Het was een idee van de wethouder om Gerrit van Okimono te benaderen, hij kent het kleine winkeltje in Klarendal, Arnhem goed. Hij vond het een goed idee dat Gerrit (rechts op de foto) een shirt liet ontwerpen door één van de vele ontwerpers met wie hij samenwerkt in het kader van de Airborne Herdenkingen dit jaar.

Vorig jaar had hij een shirt met de skyline van Arnhem in de winkel, inclusief John Frost brug in de Airborne kleuren. Hij zag het ook onmiddellijk zitten om voor de 75e herdenking van operatie Market Garden een shirt te ontwerpen. Dus maakte hij er twee. Extra dan, want ook de Arnhem Skyline gaat weer in productie.

Flight For Freedom
(klik voor vergroting)

Hoofdrol voor de glider

Hoewel er toen nog niet bekend was dat de replica Horsa hier in september kwam te staan, kon Verstand wel vast meedelen dat er dit jaar speciale aandacht naar de glider gaat. Gerrit, die zelf niet veel van deze zweefvliegtuigen wist, dook in de geschiedenis en schakelde ontwerpster Maya Knepfle in.

—> Replica Horsa glider op ware grootte in september in Oosterbeek

De bouwtekening op het Airborne Maroonrode shirt maakte zij zelf aan de hand van de vele afbeeldingen die er te vinden zijn. De drie parachutes die ook afgebeeld zijn, zijn meer om de grootte van de Horsa aan te geven in de lucht, in de gliders was immers niemand aanwezig die een parachute droeg.

Het, nu derde, Airborne-gerelateerde shirt is groen, heeft een Jeep in de Airbornekleuren en een kameleon. The art of Camouflage heet het. Okimono combineert passie voor grafische vormgeving met hoogwaardig eco-katoen, want de natuur is ook wel een dingetje in de shop.

Prijsvraag

Wil jij een zo’n cool Flight for Freedom shirt winnen? Dat kan! Samen met Okimono geven we een shirt weg maar daar moet je wel wat voor doen! Beantwoordt de vraag en:

  • stuur je oplossing met je gegevens naar [email protected]
  • de hele maand juli kun je nadenken, 31 juli 24:00 uur is de sluitdatum en in de week erna maken we de winnaar bekend, verwacht je shirt niet eerder dan september
  • uit alle goede inzendingen trekken we de winnaar
  • eigenlijk geven we twee shirts weg, maar andere die gaat naar een buitenlandse winnaar via de Engelse Market Garden News pagina. Ken je iemand in het buitenland die ook wel zo’n shirt zou willen? Verwijs hun dan naar Market Garden News, waar we er één hebben speciaal voor iedereen buiten Nederland —> First shirt Flight for Freedom: ode to the Horsa glider presented
  • wil je niet wachten en er NU één bestellen? Je kunt een pre-order plaatsen via deze link. Ze kosten in pre-order € 29.95 en nadat de voorraad in stock is (begin augustus) € 39.95

Dan nu de vraag:

De Horsa glider was niet het enige zweefvliegtuig dat hier landde tijdens operatie Market Garden, hoeveel type’s landden hier en hoe was hun naam?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0