Eerste shirt Flight For Freedom uitgereikt aan wethouder Verstand

Foto: Renkum Nieuws

Vanmiddag werd in Arnhem het eerste Flight For Freedom shirt uitgereikt aan wethouder Jasper Verstand. Het shirt is een ode aan de Horsa Glider en voorzien van een bouwtekening.

Het was een idee van de wethouder om Gerrit van Okimono te benaderen, hij kent het kleine winkeltje in Klarendal, Arnhem goed. Hij vond het een goed idee dat Gerrit (rechts op de foto) een shirt liet ontwerpen door één van de vele ontwerpers met wie hij samenwerkt in het kader van de Airborne Herdenkingen dit jaar.

Vorig jaar had hij een shirt met de skyline van Arnhem in de winkel, inclusief John Frost brug in de Airborne kleuren. Hij zag het ook onmiddellijk zitten om voor de 75e herdenking van operatie Market Garden een shirt te ontwerpen. Dus maakte hij er twee. Extra dan, want ook de Arnhem Skyline gaat weer in productie.

Flight For Freedom
(klik voor vergroting)

Hoofdrol voor de glider

Hoewel er toen nog niet bekend was dat de replica Horsa hier in september kwam te staan, kon Verstand wel vast meedelen dat er dit jaar speciale aandacht naar de glider gaat. Gerrit, die zelf niet veel van deze zweefvliegtuigen wist, dook in de geschiedenis en schakelde ontwerpster Maya Knepfle in.

—> Replica Horsa glider op ware grootte in september in Oosterbeek

De bouwtekening op het Airborne Maroonrode shirt maakte zij zelf aan de hand van de vele afbeeldingen die er te vinden zijn. De drie parachutes die ook afgebeeld zijn, zijn meer om de grootte van de Horsa aan te geven in de lucht, in de gliders was immers niemand aanwezig die een parachute droeg.

Het, nu derde, Airborne-gerelateerde shirt is groen, heeft een Jeep in de Airbornekleuren en een kameleon. The art of Camouflage heet het. Okimono combineert passie voor grafische vormgeving met hoogwaardig eco-katoen, want de natuur is ook wel een dingetje in de shop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen