Alvast in de voorverkoop: twee unieke shirts Horsa Glider Oosterbeek

Foto: Behoud WOII Erfgoed Gelderland

Ter herinnering aan de Horsa glider in Oosterbeek zijn door de Stichting Behoud WO2 Erfgoed Gelderland twee shirts ontworpen. Ze worden in beperkte oplage gedrukt, straks te koop in Oosterbeek en nu alvast te bestellen met 10% korting!

De Horsa glider staat vanaf 7 september tot en met 25 september naast De Naald, voor het Airborne Museum in Oosterbeek; van de 73e Airborne Wandeltocht tot na de 75e Airborne herdenkingen.

Wot! No Engines?

‘Wat! Geen motoren?’ dat was wat er met krijt (chalk) op sommige gliders werd geschreven, dat er vliegtuigen waren zonder motoren was wel bijzonder. Met krijt werd ook het chalknummer op het toestel gekalkt, dat nummer refereerde aan de vlucht en zo wist iedereen wat ze in welke glider moesten laden en welke militair, waarin moest plaatsnemen.

“De gliders waren geschilderd in een matte zwarte verf die het best een schoolbordverf benaderd.” vertelt Wiljo Pas, voorzitter van BWO2EG, “Het is gelukt om dat na te bootsen op dit shirt met de beroemde tekst: Wot! No engines?”

“Het andere shirt heeft de echte Airborne kleuren, marroonrood en lichtblauw en bevat diverse WOII elementen waarin de Horsa uiteraard niet ontbreekt.”

De shirts gaan straks € 15,= kosten en zijn nu in de voorverkoop te bestellen met 10% korting voor € 13,50. De voorverkoop sluit 5 september 2019! Ga hier naar de webshop.

Reeds bestelde t-shirts worden verwerkt!

De opbrengst van de shirts is ten behoeve van de kosten om de Horsa Glider hier te laten komen en te staan.

Zie ook:

 

                 shirts                   shirts

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen