587 minder wandelaars dan vorig jaar liepen de 73e Airborne Wandeltocht

Foto: Renkum Nieuws

Hoewel het er meer leken dan vorig jaar waren er toch 587 minder wandelaars die deelnamen aan de 73e Airborne Wandeltocht afgelopen zaterdag.

32.222 mensen, jong en oud liepen door zon en regen, laat de organisatie van de Wandeltocht weten. Vorig jaar waren het er 32.809

De dag begon met mooi weer en dat is het ook het overgrote deel van de dag gebleven. De twee regenbuien hebben daar gelukkig geen afbreuk aan gedaan.

De 73e editie kan weer als succesvol worden beschouwd

Ook dit jaar verwelkomden zij weer de vier wandelaars van het 1e uur. Vier heren die aan alle wandeltochten hebben deelgenomen.
De burgemeester van Renkum mevrouw Agnes Schaap, met haar wethouders en raadsleden, liep deze zaterdag voor de 2e keer de Wandeltocht.

De eregasten, de acht veteranen hebben een fantastisch weekend gehad met als hoogtepunt de tour over de Utrechtseweg. Helaas niet in de golfwagens maar in de Londense taxi’s vanwege de regen. Desalniettemin waren het toch ontroerende momenten voor de veteranen, wandelaars én toeschouwers.

Later die middag zaten de veteranen langs de Utrechtseweg tegenover de tribune volop te genieten van alle aandacht die zij kregen. Met name waren ze geroerd door de wandelende kinderen die zwaaiden en een handje kwamen geven.

Op maandagochtend zijn ze, na het maken van de traditionele groepsfoto, weer vertrokken richting huis. Een aantal van hen komt over twee weken weer naar Arnhem om de herdenkingen van 75e Slag om Arnhem bij te wonen.

Foto: Zeven van de acht veteranen met hun begeleiders en Taxichauffeurs van de Taxi Charity for Military Veterans, voor zij de taxi’s instapten om naar huis te gaan

Cookieinstellingen