ZKH The Prince of Wales bezoekt gemeente Renkum

Foto: Dan Marsh

OOSTERBEEK/RENKUM – Op zaterdag 21 september eindigt Zijne Koninklijke Hoogheid The Prince of Wales zijn bezoek aan ons land met een bezoek aan gemeente Renkum. Burgemeester Agnes Schaap ontvangt Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Charles namens de gemeente Renkum bij de Horsaglider bij de Naald in Oosterbeek.

Tijdens de besloten bijeenkomst bij de tentoonstelling van de Horsaglider – een iconisch zweefvliegtuig van de Slag om Arnhem – ontmoet de prins een aantal veteranen en vertegenwoordigers van het Army Air Corps. Daarna brengt hij een bezoek aan Airborne museum Hartenstein. Vervolgens is hij te gast op de receptie van de Britse ambassade.

Gedurende het bezoek van de prins, zullen de parachutisten van het Britse Parachute Display Team The Red Devils, bij de Naald landen. Daarnaast verzorgt The Parachute Regiment Band een muzikaal optreden op het terrein voor het museum.

Overige activiteiten zaterdag 21 september 2019

  • 11.15 uur: Burgemeester Schaap legt een krans tijdens de herdenking op de Ginkelse Heide in Ede. Wethouders Verstand, Maouche, Mulder en Rolink zijn hierbij aanwezig.
  • 14.00 uur: Wethouder Verstand legt een krans bij het RAF monument in park Hartenstein in Oosterbeek.
  • 15.00 uur: Burgemeester Schaap legt een krans tijdens de herdenking bij het Polen Monument, Polenplein-Plac Polski in Driel.
  • 18.00 uur: Burgemeester Schaap en wethouder Verstand zijn aanwezig bij de receptie van de Britse ambassade.

Programma online

QR-code - Airborne RegionIn de gemeenten van de Stichting Airborne Region staan programmatorens met een overzicht van alle activiteiten gedurende de maand september. Kijk voor meer informatie over activiteiten op de website https://airborne-region.nl/. Bekijk wat er te doen is in de gemeente Renkum en andere gemeenten. Voor actuele informatie kijk op de website of facebookpagina van de aanbieder. Voor sommige activiteiten moet u zich vooraf aanmelden.

Airborne Regio

>75 jaar herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe. Samen vertellen wij het verhaal van de Slag om Arnhem. Over sept 1944, maar ook de impact die het vandaag de dag nog steeds heeft. Naast de herdenkingen kent de regio een breed programma met verschillende soorten evenementen zie Airborne-Region.nl.