Steppin’ Out wint de 10e Airborne Etalagewedstrijd Oosterbeek

Foto: Renkum Nieuws

Steppin’ Out heeft de wisseltrofee met de Pegasus gewonnen in de 10e editie van de Oosterbeekse Airborne etalagewedstrijd, georganiseerd door Airborne Feelings.

Paul Tirion van Airborne Feelings vertelde dat het weer een hele toer was een winnaar te kiezen: “Wat mij betreft is iedereen winnaar. Het gaat niet om het meeste of het grootste maar om het meedoen en iedere winkelier die zijn etalage voor de Airborne inrichtte verdient een prijs.”

Airborne gevoel

Ze hadden er allemaal aan bijgedragen dat er voor de 75e Airborne Herdenking een geweldige sfeer in Oosterbeek heerste. Wethouder Verstand was het roerend met hem eens: “De betrokkenheid van iedereen is iets wat ons als gemeente echt is opgevallen. En die route met het stripverhaal ‘Dossier Slag om Arnhem’ van Hennie Vaessen was helemaal een schot in de roos.”

En of. Na publicatie belden er zelfs nog winkeliers of ze ook mee konden doen. Kinderen vonden het geweldig, mede omdat er een prijsvraag aan verbonden was.

steppin' outGeen speer meer

De Pegasus wisseltrofee heeft ergens in de 10 jaar zijn speer verloren maar staat voorlopig niet minder fier in de etalage van kledingwinkel Steppin’ Out, waar de Airbornevlaggen en de kleine parachutisten vandaag voor het laatst de etalage sierden.

Naast de wisseltrofee ontvingen de winnaars ook het boekje ’75 Years Battle of Arnhem’ geschreven door Laurens van Aggelen en in beperkte uitgave gedrukt.

Naast de winnaar vielen er nog twee etalages in de prijzen gevallen en het waren, zo zei Paul Tirion nadrukkelijk, twee tweede prijzen. Die waren voor Boutique 12 en Rijks Optiek. Ook zij ontvingen het boekje.

De 10e Airborne etalage

Deze jubileumeditie van de etalagewedstrijd is meteen ook Pauls laatste. De stichting Airborne Feelings houdt op met bestaan en daarmee ook de organisatie van deze wedstrijd. Jammer toch?

Er is nog niets zeker maar wij vermoeden dat er volgend jaar weer gewoon een 11e editie is en iemand dit stokje vast gaat overnemen.

steppin' out

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden