Rijschool van Herpt ontvangt 15e Pluim Stichting Op Eigen Tenen

Foto: Stichting Op Eigen Tenen

Op vrijdag 29 november werd in Wolfheze door Stichting Op Eigen Tenen de vijftiende Pluim uitgereikt. Afgelopen maanden is in de media veel aandacht besteed aan de CBR-keuringen voor mensen met autisme.

Naast hoge kosten, is er sprake van een lange wachttijd. En dat, terwijl er helemaal geen aanwijzingen zijn dat mensen met autisme een minder goede rijvaardigheid zouden hebben.

Geen stigmatisering

Gelukkig zijn er in ons land ook bedrijven die stigmatisering op basis van de diagnose autisme tegengaan. Bijvoorbeeld Rijschool van Herpt, die afgelopen maand in het zonnetje werd gezet. Dit familiebedrijf is in 2012 door Joop van Herpt opgericht.

Samen met zijn vrouw Fennie is Joop toegewijd rijinstructeur, erkend door Spectrum Nederland. Joop bereidt zijn leerlingen die in aanmerking komen voor een medische keuring al in de intakefase voor, op de stappen binnen dit traject. Door zijn uitgebreide praktijkervaring en professioneel netwerk kunnen kosten worden beperkt en wordt bovenal vanaf de start geïnvesteerd in de behoeften van de individuele leerling.

De rijlessen die volgen kenmerken zich door veel geduld en eerlijkheid, het opbouwen van een vertrouwensband op maat, duidelijk taalgebruik en het geven van positieve feedback. ‘Met een glimlach in én uit de auto’ is het motto, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen leerlingen met en zonder autisme.

Daarom werd door Op Eigen Tenen de vijftiende Pluim uitgereikt aan Rijschool van Herpt. Voor meer informatie: rijschoolvanherpt.nl.

Stichting Op Eigen Tenen

Als ieder mens uniek is, is iedereen anders. En dat komt goed uit, want iedereen heeft anderen nodig: de een vult de ander aan. Daarom wil Stichting Op Eigen Tenen uit Veenendaal mensen met en zonder autisme met elkaar verbinden.

Zodat mensen met autisme zelf richting en zin kunnen geven aan hun leven, en een positieve rol kunnen spelen in de samenleving en zodat de meerwaarde van mensen met autisme tot haar recht komt.

Stichting Op Eigen Tenen is een ANBI (algemeen nut beogende instelling).

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden