De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Hulp bij de belastingaangifte
Hulp bij de belastingaangifte
Foto:

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je vanaf 10 maart terecht in de Bibliotheek Oosterbeek, Renkum en Doorwerth.

Samen met deskundige vrijwilligers van Rechtswinkel Renkum biedt de Bibliotheek Veluwezoom een gratis Belastingcafé ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019.

Belastingcafé

Iedereen die hulp nodig heeft bij de Belastingaangifte kan het Belastingcafé bezoeken. De hulp is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en aanmelden is niet nodig.

  • Dinsdag 10 maart van 10.00 – 12.00 uur in de Poort van Doorwerth
  • Vrijdag 13 maart van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Renkum
  • Dinsdag 24 maart van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  • Donderdag 26 maart van 19.00 – 21.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper

Het eerste uur geven vrijwilligers van de Rechtswinkel praktische informatie over inkomstenbelasting, toeslagen, erfbelasting, eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg, nieuwe tarieven, en andere onderwerpen waarover u vragen hebt. Het tweede uur kunt u samen met een vrijwilliger de Belastingaangifte invullen en/of een DigiD aanvragen.

Computerfaciliteiten

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid?  Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker.

Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien  organiseren  ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.

De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer informatie: bibliotheekveluwezoom.nl/belastingaangifte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen