Vijf weekenden groot onderhoud A12 Veenendaal-West/Grijsoord

Foto: PDP, pixabay

Tussen 28 augustus en 5 oktober 2020 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de snelweg A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord, in beide richtingen.

Het werk vindt in vijf weekenden plaats met gefaseerde afsluitingen, zowel in de richting Utrecht als de richting Arnhem.

Tijdens de afsluitingen van de snelweg A12 wordt het asfalt vervangen en versterkt. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd tot 30 minuten tijdens de werkzaamheden.

Gedeeltelijke afsluitingen A12

Het groot onderhoud wordt uitgevoerd in deeltrajecten van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur en vindt plaats in 5 verschillende weekenden:

Wanneer Waar
Vrijdag 28 augustus tot maandag 31 augustus 2020 Knooppunt Grijsoord tot aan knooppunt Maanderbroek in de richting van Utrecht
Van vrijdag 4 september tot maandag 7 september 2020 Knooppunt Maanderbroek tot aan de aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem
Van vrijdag 11 september tot maandag 14 september 2020 Knooppunt Maanderbroek tot aan de aansluiting Oosterbeek in de richting van Arnhem
Van vrijdag 25 september tot maandag 28 september 2020 Veenendaal-West tot aan knooppunt Maanderbroek richting Arnhem
Van vrijdag 2 oktober tot maandag 5 oktober 2020 Knooppunt Maanderbroek tot aan Veenendaal-West richting Utrecht

Tijdens de weekendafsluiting 4 tot 7 september 2020 wordt ook de op- en afrit bij de aansluiting met de Poortwachter ‘omgeklapt’. Dit maakt onderdeel uit van het project Parklaan van de gemeente Ede.

Overige werkzaamheden A12

De aannemer onderhoudt waar nodig tegelijkertijd de bermen, de verlichting en geleiderails. Wanneer dit buiten de afsluiting plaatsvindt moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke snelheidsverlaging.

Omleidingen

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Voor omleidingen kijk ook op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Wat kunnen weggebruikers doen?

  • Overweeg of je de reis op dat moment echt moet/wilt maken
  • Gebruik voor kortere ritten de (elektrische) fiets

Reis je wel met de auto