Wil jij vluchtelingen in de gemeente Renkum op weg helpen?

Vrijwilliger op huisbezoek
Foto: VluchtelingenWerk

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.

VluchtelingenWerk in Renkum zoekt vrijwilligers die hen op weg willen helpen, onder andere als maatschappelijk of juridisch begeleider, spreekuurmedewerker of taalmaatje. Vluchtelingen wonen in Renkum, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek en Wolfheze. Ze werken uiteraard Coronaproof.

Maatschappelijk begeleider

Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor vluchtelingen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Spreekuurmedewerker

Vluchtelingen die al langer in Renkum wonen, kunnen op dinsdag of donderdag (tussen 11.00-13.00 uur) langskomen op het spreekuur van VluchtelingenWerk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken.

De tijdsbesteding is 1 of 2 dagdelen per week. Daarnaast zoeken ze juridisch begeleiders en taalmaatjes.

Wat bieden ze?

Je werkt in een gezellig en gemotiveerd team, krijgt begeleiding van een beroepskracht en een onkostenvergoeding. Ook biedt VluchtelingenWerk een inwerkprogramma en de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen. Het werk is boeiend en zinvol. Zowel op kantoor als in de persoonlijke begeleiding werken wij Coronaproef.

Interesse? Kijk dan voor meer informatie over deze vacatures op onze website: vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures/renkum of neem contact op via [email protected].

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden