Online informatiebijeenkomst over de nieuwe donorwet

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen daarmee in het Donorregister.

Je kunt zelf aangeven of je wel of geen donor wilt worden.

Wat is orgaan- en weefseldonatie

Dinsdagavond 16 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom van19.30 tot 20.30 uur een online bijeenkomst die je informeert over de nieuwe donorwet. Angela Lach, donatiecoördinator, legt uit wat orgaan- en weefseldonatie is. Daarnaast krijg je uitleg over hoe je je keuze in het Donorregister kunt invullen. De bijeenkomst duurt circa 1 uur en is gratis.

De bijeenkomst wordt vanwege de coronamaatregelen online aangeboden. Mensen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of door te bellen met Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 06-10 13 94 93. Een dag voor de bijeenkomst krijg je dan een uitnodiging via de mail. Mensen die niet goed weten hoe online deelnemen werkt, kunnen daarbij ook ondersteuning krijgen. Zij kunnen dit aangeven bij het aanmelden.

Rol bibliotheek

De Bibliotheek neemt geen standpunt in over orgaandonatie, maar geeft toegang tot laagdrempelige en betrouwbare informatie, zodat mensen zelf een weloverwogen keuze kunnen maken en hun keuze kunnen invullen. Dit past bij de onafhankelijke en neutrale informatiefunctie van de Bibliotheek.

Meer informatie is ook beschikbaar op: bibliotheekveluwezoom.nl/donorregistratie

♦♦♦