De openingstijden van de afhaalbieb Veluwezoom zijn verruimd

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Bibliotheken zijn al sinds 15 december 2020 gesloten door de coronamaatregelen. De Bibliotheek Veluwezoom fungeert sinds eind 2020 als afhaalbieb.

Bij de vier grotere vestigingen kunnen leden boeken lenen door online of telefonisch een reservering te plaatsen en de te lenen materialen via een tijdslot af te halen, en uitgelezen materialen retourneren. Vanwege grote belangstelling zijn de openingstijden van de afhaalbieb sinds begin februari verruimd; je kunt van maandag tot en met zaterdag bij de Bibliotheek terecht.

Mensen kunnen kiezen voor een boekenpakket, waarbij de bibliotheekmedewerkers 6 materialen uitzoeken, die passen bij de leesvoorkeuren van de lener, of zelf boeken reserveren via de online catalogus van de bibliotheek. Volledig coronaproof staan de bestellingen dan op het gekozen tijdstip klaar in de hal van de bibliotheek. De service is gratis en voor leden van jong tot oud.

De openingstijden van de afhaalbieb (Oosterbeek en Renkum) zijn:

  • maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en
  • zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur

E-books en luisterboeken

Leden van de bibliotheek kunnen daarnaast e-books en luisterboeken lenen. Daarvoor hoef je de deur niet uit, bovendien is de online bibliotheek is 24 uur per dag geopend. Sinds de coronapandemie is het gebruik van e-books meer dan verdubbeld. De online bibliotheek heeft keuze uit duizenden e-books en luisterboeken, in allerlei genres en voor iedere leeftijd.

Ook lid worden van de bibliotheek?

Mensen die tijdens deze lockdown ook graag boeken willen lenen via de afhaalbieb en/of de online bibliotheek, maar nog geen lid zijn, kunnen zich eenvoudig online inschrijven via www.bibliotheekveluwezoom.nl/lidworden of via het secretariaat van de Bibliotheek Veluwezoom: 0313 – 41 97 61. Ze krijgen hun bibliotheekpas dan per post thuisgestuurd.

Meer informatie: bibliotheekveluwezoom.nl.

Lees ook: Coronaproof boeken lenen via de afhaalbieb is populair