De Connectie maakt grote blunder met privégegevens ambtenaren

Foto: Albarus, Pixabay

De Connectie, die de bedrijfsvoering van de gemeenten Renkum, Arnhem en Rheden verzorgt, heeft een grote blunder gemaakt door de privégegevens van ambtenaren te verstrekken aan een schoonmaakbedrijf. Daardoor kregen zo’n 1000 ambtenaren een welkomspakket thuisgestuurd.

Dat meldt Omroep Gelderland die met een anonieme tipgever sprak.

Nieuw contract

De Connectie heeft een contract afgesloten met schoonmaakbedrijf Asito. Het bedrijf wilde alle medewerkers van de Connectie een welkomspakket aanbieden om zichzelf te introduceren. Omdat iedereen nu thuiswerkt konden zij niet op ieder bureau dat pakketje, bestaande uit hand-gel en schoonmaakdoekjes, achterlaten. De connectie heeft daarop de privégegevens van de ambtenaren verstrekt en zo kregen ongeveer 1000 ambtenaren thuis het pakketje toegestuurd.

Iets dat nooit had mogen gebeuren. De Connectie had de pakketjes zelf naar hun werknemers moeten sturen, zo geven zij toe aan Omroep Gelderland. Het schoonmaakbedrijf heeft laten weten dat de gegevens van de ambtenaren verwijderd gaan worden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].