Arnoud H en OM beide in hoger beroep uitspraak speedbootdrama

Foto: AJEl, pixabay

Zowel Arnoud H en het OM tekenen hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechter over het speedbootdrama in augustus 2014 op de Vinkeveense Plassen.

Vier jaar gevangenis kreeg de Oosterbeker van de rechtbank in Utrecht eind maart, maar het OM had acht jaar cel geëist. Het OM ging bij de strafmaat uit van doodslag, de rechter veroordeelde op basis van dood door schuld en dat levert een lagere straf op. Bij het drama kwamen twee vrienden om het leven omdat hun bootje door Arnoud H werd overvaren

Niks rustig

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden, zegt tegen RTVUtrecht dat de rechter er onterecht van uit is gegaan dat het de bewuste avond rustig was op de Vinkeveense Plassen. Niemand die bekend is met zomeravonden op de Vinkeveense Plassen is het daarmee eens. Het is dan juist druk met mensen die zwemmen en/of terugkomen van een van de vele eilandjes.

Het vonnis zegt dat er die avond weinig kans was op een aanvaring en er daarom geen sprake was van opzet. Korver bestrijdt dat. H. had moeten weten dat hard varen zonder licht en met drank op, een groot risico was. Ook bekommerde hij zich niet om de slachtoffers en voer na het ongeluk gewoon door.

Arnoud H heeft altijd het tegendeel beweerd. Hij zegt dat hij niets gemerkt heeft.

Eerdere berichten hierover:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0