Airborneschool in Renkum benoemd tot Klassewerkplek!

Renkum – Sinds vorig jaar gaat Klassewerkplek op zoek naar de basisscholen die de beste werkplek voor leerkrachten hebben. Het onderzoek van Klassewerkplek vraagt de leerkrachten zélf om te oordelen over het werkgeluk op hun school.

Daarbij wordt gekeken naar 7 thema’s die aantoonbaar bijdragen aan het werkgeluk. De Airborneschool in Renkum is één van de scholen die benoemd is tot Klassewerkplek 2021. Klassewerkplek werd vorig jaar geïntroduceerd en dit jaar kregen 25 basisscholen in Nederland deze status.

Scholen met het hoogste werkgeluk onder leerkrachten, waar leerlingen overgaan en leerkrachten blijven zitten

Jouw school ook een Klassewerkplek?

Alle scholen in het primair onderwijs mogen meedoen. Van een school kunnen alle teamleden meedoen, dus niet alleen leerkrachten, maar ook IB-ers, ondersteuners en bijvoorbeeld schoolleiders. Voor de editie van 2022 kost deelname 250 euro voor een individuele school. Voor groepen scholen (bijvoorbeeld een compleet bestuur of een RAP-samenwerkingsverband) zijn kortingsregelingen mogelijk. Daarvoor krijgt iedere school het Klassewerkplek onderzoek met de uitgebreide rapportage. Die rapportage biedt de mogelijkheid om als school aan de slag te gaan met de thema’s rondom werkgeluk.

Daarna gaat Klassewerkplek aan de slag met het verhaal van al deze scholen. Wat doen ze dat het er zo fijn werken is? Wat kunnen andere scholen (die ook meer werkgeluk willen voor hun leerkrachten) van deze scholen leren? Middels interviews, artikelen en video’s proberen ze een kijkje te geven in de manier waarop deze voorbeeldscholen georganiseerd zijn. Van de Airborneschool zijn deze nog niet zichtbaar.

Meldt je school aan via Meedoen. In oktober begint men ook met het onderzoek naar werkgeluk in het voortgezet onderwijs.

 

Bron: Klassewerkplek