Academisch onderzoek naar de Renkumse identiteit, doe je mee?

Renkum, vanuit de Jufferswaard
Foto: DM van Hellesem

Renkum – Daniëlle Gidding studeert Tourism Management aan Breda Universtity of Applied Sciences en voert momenteel een academisch onderzoek uit naar de identiteit van Renkum. Daarvoor maakte zij een enquête die, om een goed beeld te kunnen krijgen, hopelijk door zoveel mogelijk Renkumers ingevuld gaat worden.

“Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en volg ik een pre-master zodat ik volgend jaar met een master kan starten. Als onderdeel hiervan voer ik een academisch onderzoek uit waarbij de theorie van place identity centraal staat. Place identity gaat over de betekenis van een plaats voor zijn inwoners en hoe dit is verbonden aan de inwoners zelf. Daarnaast vormt het de brug tussen wat een plaats werkelijk is en hoe het overkomt op buitenstaanders. Door de identiteit van een plaats in kaart te brengen, kan er nog beter ingespeeld worden op ontwikkelingen in de toekomst.”

De Renkumse Identiteit

identiteitDaniëlle vertelt waarom ze Renkum uitkoos voor haar onderzoek. “In November sprak ik met een hoogleraar van Wageningen University en met hem koos ik Renkum als dorp voor mijn onderzoek. Renkum valt met 9800 inwoners onder een middelgroot dorp waardoor het zeer geschikt is voor een representatief onderzoek. Ook ligt Renkum tussen twee grotere steden (Wageningen en Arnhem) wat een rol kan spelen voor de identiteit van een dorp. Daarnaast heb ik familie wonen in Renkum en kom ik er regelmatig voor een mooie wandeling door Renkums Beekdal. Kortom, met veel enthousiasme startte ik mijn onderzoek in Renkum om de theorie van place identity in praktijk te brengen.”

“Om Renkums identiteit in kaart te brengen heb ik een online enquête gemaakt die gebaseerd is op voorgaande onderzoeken. Naast online verspreiding via Facebook ben ik ook gestart met het uitdelen van flyers door het dorp. Ik probeer zoveel mogelijk Renkumers, jong en oud, te bereiken om uiteindelijk een representatief beeld te krijgen van Renkum.”

“Daarnaast maken alle deelnemers ook kans op een waardebon van 20 euro die ze bij een onderneming in Renkum kunnen besteden. Zo wordt gelijk een lokale ondernemer in Renkum gesteund.”

Help Daniëlle met haar onderzoek en vul de enquête in op deze website. Het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten en deelname is anoniem. Als je na het invullen je emailadres achterlaat, maak je kans op de waardebon.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].