Het vaarseizoen voetveren gaat 1 mei weer van start

Foto: BNG

Zaterdag 1 mei gaat het vaarseizoen van de voetveren weer van start.

Vanaf zaterdag wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Renkum-Heteren,, Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

De vaartijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 12 juni wordt er tot en met zondag 12 september dagelijks gevaren. Het seizoen 2021 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. Laatste vaardag zondag 26 september.

Coronaregels

In verband met de coronamaatregelen gelden er extra regels. Deze staan vermeld nabij de pont. Dit zijn het verplicht dragen van een mondkapje, afstand houden, contactloos betalen en zelf wegzetten van de fiets. Reizigers dienen rekening te houden met wellicht langere wachttijden. Zodra versoepelingen door de rijksoverheid worden ingevoerd, zal de capaciteit verhoogd worden.

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].