Elektrische auto’s in gemeente Renkum iets boven landelijk gemiddelde

Er komen steeds meer elektrische auto's bij
Foto: Mikes-Photography via Pixabay

In gemeente Renkum staan 16.634 personenauto’s geregistreerd. Daarvan zijn 195 elektrisch en nog eens 206 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in de gemeente 2.41% elektrisch of deels elektrisch aangedreven.

Dat is net boven het landelijke gemiddelde van 2,26%.

In de gemeente Renkum zijn er in totaal 77 laadpunten voor stekkerauto’s. Er zijn 41 publieke laadpalen, hier kan iedereen gebruik van maken en er zijn 36 semi-publieke laadpalen, deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er (nog) geen snellaadpunten beschikbaar in de gemeente.

Laadpaaldichtheid

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,19%. Dat betekent dat er 5 elektrische auto’s per laadpaal in de gemeente zijn. Dat is ook iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). Laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s in de gemeente Renkum vind je op openbaarladen.nl

Over het onderzoek

EVPLAN is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoek pagina van EVPLAN.

Bron:EVPLAN (mei 2021)

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen