Moederdagactie van de Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw

Foto: Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw

Moeders hebben het extra zwaar in tijden van corona. Wie bijvoorbeeld thuis moet werken of last heeft van veel stress door de coronaregels, heeft de grootste kans op mentale problemen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek met hulp van de Nijmeegse Radboud Universiteit zo stond begin februari in de krant.

Voor Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw reden om in actie te komen!

Service above Self

“De plannen waren snel gemaakt. Hoe mooi zou het zijn als we moeders en dan in het bijzonder moeders in extra moeilijke omstandigheden een steuntje in de rug kunnen geven met een verrassing voor moederdag? Voor dit plan gingen binnen de club de handen snel op elkaar. Bij de Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw gaat het om ‘Service above Self’. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. En zo is het ook gegaan.” schrijft de Rotaryclub

Rotaryclub“Er werd contact gelegd met Renkum voor Elkaar, de netwerkorganisatie die het aanspreekpunt is voor inwoners over activiteiten en diensten die onder andere gericht zijn op ontmoeting, jongerenwerk, jeugd- en schoolmaatschappelijk werk, mantelzorg, vrijwilligerswerk en buurtbemiddeling. Het werd een bevlogen gesprek over moeders en kinderen in deze tijd. Hoe zou de verrassing eruit moeten zien? Al snel werd duidelijk dat het mooiste Moederdag cadeau een glimlach van je kind (eren) zijn. Het bleek voor Renkum voor Elkaar haalbaar om via de scholen en het jeugdwerk kinderen te vragen of ze mee wilde doen aan deze actie. Het animo bleek groot. Binnen een paar dagen waren er 40 kinderen.”

Verrassingspakketje

Ondertussen ging Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw aan de slag met het samenstellen van het verrassingspakketje. Het werd een papierentasje gevuld met een ontbijtje, chocolade een luxe douchgel en een kaartje en kaarthouder die de kinderen zelf nog kunnen versieren.

“Vanwege de korte voorbereidingstijd werd er dit jaar voor gekozen om alleen de Doorwerthse winkeliers te benaderen daarom past het hier om Jumbo Doorwerth te bedanken voor haar medewerking. Voor de douchegel kwamen we via wat omzwervingen uiteindelijk terecht bij Parfumerie + medikamente Die Grenze in ’s Heerenberg. Zij hebben het echt verdiend om hun naam hier terug te lezen! Toen we vroegen of ze nog iets met de prijs konden doen omdat het om een goed doel ging kregen we het gulle antwoord dat we voor dezelfde prijs nog een keer wat uit mochten zoeken. We konden het bijna niet geloven. Het Moederdag pakket werd dankzij deze sponsering echt een chique pakket.”

“Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw wenst alle moeders een prachtige Moederdag, dankt de sponsoren en in het bijzonder Renkum voor Elkaar voor het mede mogelijk maken van deze actie. Graag tot 2022!”

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen