Opbrengst collecte Jerome Damey Foundation in de gemeente

Foto: Jerome Damey Foundation

In de week van maandag 10 mei tot en met zaterdag 15 mei heeft de Jerome Damey Foundation gecollecteerd in de gemeente Renkum. De vrijwilligers hebben gelopen in Renkum, Heelsum, Doorwerth, Heaveadorp en Oosterbeek.

De opbrengst is €1.428 dankzij de gulle giften van de inwoners. De Foundation wil hun hartelijke dank hiervoor overbrengen!

Leuke reacties

Ook kregen de collectanten leuke reacties op het “Coronaproof” collecteren met een busje op stokje. De opbrengst gaat naar de uitbreiding v/d basisschool voor wees- en straatkinderen. Mocht je meer informatie over dit project of over de Jerome Damey Foundation willen hebben: [email protected] of jeromedamey-foundation.nl

Jerome Damey Foundation

Guinee, een land met 12,5 miljoen inwoners, wordt gerangschikt als een van de armste en ongeschoolde landen ter wereld. Stichting Jerome Damey streeft ernaar kinderen van de straat te halen en hen toegang te geven tot onderwijs voor een beter leven. Ze hebben een school kunnen bouwen met vier klaslokalen en zorgen momenteel voor 65 kinderen. Hun missie is om onze dienstverlening uit te breiden en zoveel mogelijk kinderen een kans te geven.

De school biedt momenteel basisonderwijs aan en deze kinderen hebben niet of nauwelijks de mogelijkheid om naar de middelbare school te gaan. Daarom willen ze de huidige school uitbreiden om ook secundair onderwijs aan te bieden.