Ontdek hoe je zelf een hologram kunt maken bij de bibliotheek

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

In juli krijgen kinderen bij de Bibliotheek Veluwezoom de kans te ontdekken hoe ze zelf een hologram kunnen maken. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker dan je denkt.

Je bouwt een soort doorzichtige piramide die je gebruikt om beelden van een smartphone of iPad te projecteren. Door de weerkaatsing van licht op het doorzichtige oppervlak van de piramide ontstaat een hologram!

Nieuwe media

‘Zelf een hologram maken’ is onderdeel van een serie middagen voor kinderen, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

Waar en wanneer?

  • Bibliotheek Oosterbeek: woensdag 14 juli 15.30 – 17.00 uur
  • Bibliotheek Renkum: donderdag 15 juli 15.30 – 17.00 uur (vol)

Deelnemen aan Digiplay kost € 2,50 per keer. Meer informatie en aanmelden: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen