Renkumse Daimy op de catwalk van Jean Paul Gaultier x Sacai in Parijs

Foto: Runway Models

Rond vijven gebeld worden en diezelfde avond, terwijl je tussen de topmodellen staat, door wereldberoemd ontwerper Jean Paul Gaultier toegesproken worden, dat overkwam de Renkumse Daimy van Betuw vorige week.

“Het was magisch!” vertelt Daimy. Op de vraag of ze inmiddels al wel van haar wolk is afgekomen antwoordt ze vrolijk: “Jawel hoor maar het was een heel bijzondere show en geweldig om erbij te zijn!” Zenuwachtig voor de modeshow is ze niet geweest maar wel voor de ‘fitting’. Dan passen alle modellen de voor hun uitgezochte kleding en kwam Gaultier ook kijken. “Hij vroeg of we er zin in hadden en wenste ons veel succes.”

Jean Paul Gaultier

Gaultier is met pensioen. In januari 2020 nam hij afscheid van de Haute Couture. Het merk Jean Paul Gaultier bleef wel bestaan met de belofte in de toekomst met andere ontwerpers te werken. De Japanse ontwerpster Chitose Abe van het merk Sacai is de eerste gast-ontwerper. Vorig jaar zou de nieuwe collectie getoond worden maar die moest door de coronapandemie twee maal uitgesteld worden. Op 7 juli vond dan eindelijk de Haute Couture week in Parijs plaats met de voorjaarscollectie. Deze eerste collectie van een gast-ontwerper is gebaseerd op Gaultiers eerdere ontwerpen en was daarom inderdaad een bijzondere show om deel van uit te maken. De ontwerper kon deze keer de show vanaf de eerste rij volgen, waar hij tijdens de shows van zijn eigen ontwerpen, altijd zelf druk achter de coulissen was.

Daimy verscheen éénmaal op de catwalk, net als de andere modellen. “Het was een korte show, ik denk een kwartier maar het ging echt supergoed.” De laatste keer dat ze op de catwalk stond, was tijdens de Elite wedstrijd, inmiddels al weer drie jaar geleden. Maar de zenuwen die ze had tijdens de fitting, waren helemaal weg en heeft ze op en top genoten van haar, wellicht korte optreden op de catwalk, maar dan wel een hele gave!

Van de Elite finale naar Gaultier

Daimy deed in 2018 mee aan de modellenwedstrijd van Elite Models en ze haalde het tot de finale. De winnaar kreeg een modellencontract bij Elite en hoewel Daimy niet won, kon ze wel een modellencontract krijgen. Maar daarvoor moest ze afvallen en dat weigerde ze. Gelijk heeft ze, maat 38 is prima en ieder normaal denkend mens zou zeggen, dat ze goed is zoals ze is.

Dat vonden ze bij Micha Models in Amsterdam ook en daar kreeg ze een modellencontract aangeboden, net als een bureau in Londen die Daimy graag in hun portfolio wilde hebben, gewoon zoals ze is. Natuurlijk heeft corona ook roet in het modellenleven gegooid maar Daimy heeft toch al heel wat foto-opdrachten gehad. De modellen van Micha Models worden door de grootste opdrachtgevers ingezet zoals bekende modebladen als Voque of Elle en dus ook grote ontwerpers als Armani, Chanel en Jean Paul Gaultier.

Het was ook Gaultier’s oog die Daimy spotte op hun website en zo kon het gebeuren dat zij samen met haar moeder, een uur na dat ene telefoontje, in de trein zat op weg naar Parijs. “Ja dat doe je dan gewoon als moeder hé. Dit kan haar doorbraak betekenen!” Daimy is 17 jaar en werd door haar moeder begeleid. Esther is supertrots op haar dochter en heeft daar een beetje schakelen wel voor over. “Ach zo gaat dat. Je kunt maar zo gebeld worden en dan is het nee, of ja en dan gaan.”

Met zijn tweeën, want totdat Daimy 18 is, gaat Esther dus mee en is ook degene die de modelcontracten ondertekent. “Daimy kreeg bijna meteen na de show een modellencontract aangeboden van een bureau in Parijs. Daar moet je dan meteen naar kijken. Gelukkig worden we daar erg goed bij geholpen.”

Deuren open

Dat klinkt als een spannende toekomst voor Daimy. De vlag voor haar slagen hangt nog aan de gevel en een volgende opleiding ligt in het verschiet. Ze schreef zich in voor een opleiding als pedagogisch medewerker, ze is geweldig met kinderen vertelt Esther die een opleiding belangrijk vindt. Moeder en dochter hebben beide het gevoel dat dit Daimy’s doorbraak zou kunnen zijn. Ze kreeg ook niet voor niets weer een modellencontract aangeboden natuurlijk.

Als Renkums meisje sta je dan wel op één van de grootste modepodia maar zodra ze weer terug thuis is, staat Daimy ook zo weer met nuchtere voeten op de Renkumse grond. Misschien loopt ze straks wel over alle grote catwalks in de wereld en prijkt haar foto op de cover van de grootste modebladen of gaat ze gewoon gezellig met kinderen aan de slag.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen