Hans en Margot Meijerink uit Oosterbeek zijn 60 jaar getrouwd!

Foto: Hanneke Meijerink

Oosterbeek – Woensdag 1 september waren Hans en Margot Meijerink uit Oosterbeek 60 jaar getrouwd. Burgemeester Agnes Schaap kwam hen, als verrassing, persoonlijk feliciteren met hun huwelijk.

Met de nodige afstand wegens corona natuurlijk. Hans en Margot hebben het huwelijk eerst op gepaste afstand gevierd met alle bewoners in hun flat en daarna met hun kinderen en kleinkinderen.

Aanbeden vanaf het balkon

Hans en Margot ontmoetten elkaar zo’n 70 jaar geleden. Hans woonde op de Bronbeeklaan, Margot op de Vosmearstraat in Arnhem en groeiden dus bij elkaar in de buurt op. Margot ging naar de Limburg van Stirum School. Daar werd ze gezien door een vriend van Hans. Samen met zijn vriend ging hij kijken, Margot stond toevallig op een balkon om een schoolbordenwisser uit te kloppen en Hans was onmiddellijk onder de indruk. Liefde op het eerste gezicht!

Op 18 augustus 1961 trouwden zij en in 1969 verhuisden zij naar Oosterbeek waar ze tot op heden wonen. Hans was fysiotherapeut en later ook podoloog, hij had een praktijk in Oosterbeek en Doorwerth. Margot was, naast dat ze de administratie van haar mans onderneming verzorgde, ook werkzaam bij de Bijenkorf in Arnhem. Daarna deed ze de administratie van restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek en stond bij Antiquair van Os in de winkel in Arnhem.

Liefdevol en betrokken

Hans en Margot kregen 2 zoons, Niels en Remco en een dochter, Hanneke, inmiddels hebben ze ook 7 kleinkinderen. Het echtpaar Meijerink zijn enorm betrokken en liefdevolle ouders en hebben hun kinderen altijd gesteund bij iedere beslissing die ze namen. Creatieve ouders ook. Vader Hans schilderde en hield van beeldhouwen en glas graveren. Moeder breide en haakte en beschilderde porselein. In de weekenden waren ze vaak betrokken bij de scouting waar alle kinderen heel actief lid van waren.

Actief zijn Hans en Margot nog steeds, in het appartementencomplex waar zij wonen missen ze niet snel een koffieochtend, zijn er gezellige borrelavondjes, wordt er jeu-de-boule gespeeld of getuinierd.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen