Zestien dagen rookvrij: zaterdag is het moeilijkst

Foto: Stoptoberhuis

Joop Echten uit Arnhem is in deze Stoptobermaand gestopt met roken. Hij bracht zijn eerste rookvrije dagen door in het Stoptoberhuis. Thuis is hij nu zestien dagen rookvrij.

Door Joop Echten

De tweede rookvrije zaterdag, nieuwe koppelingen maken voor de zaterdag blijft moeilijk. Zaterdag is voor mij later opstaan, koffie, krantje en ja een sigaretje, gelukkig is het nu nog steeds later opstaan, koffie krantje en dit alles zonder sigaret.

Meer lucht en meer smaak

Zaterdag is de dag van de week waarop ik het niet roken het moeilijkst vind. Trots op mijzelf dat ik het volhou, nu zestien dagen rookvrij en al aardig wat euro’s bespaard. Ik merk meer lucht, minder hoesten, meer smaak en twee kilo aangekomen. Vanuit Stoptober worden we nog ondersteund met 1x per week een coaching moment via Zoom. Het contact met de gehele groep was de eerste week intensief, maar dat is nu allemaal wat rustiger geworden. Ik heb gehoord dat er helaas een afvaller is.

Veel overwonnen

Ik heb veel overwonnen deze weken en merk dat ik bijna niet meer aan een sigaret denk. Wanneer ik er wel aan denk duren deze momenten enkele seconden tot maximaal enkele minuten. Binnenkort zal ik ook een goede nieuwe koppeling voor de zaterdag gemaakt hebben!

Lees ook:

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen