Hartverwarmende opkomst bij kerstboom Dorpsplein Wolfheze

Foto: Dorpsbelang Wolfheze

Wolfheze – Geen gezamenlijk ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op het Dorpsplein dit jaar. Corona gooide voor het tweede jaar op rij roet in het eten. Het bedachte alternatief resulteerde in een hartverwarmende opkomst.

Inwoners hadden een kaartje met waxinelichtje in de brievenbus gevonden. Daarop stond de vraag om ’s avonds de kerstboom te komen bewonderen en het waxinelichtje in een hart te plaatsen. Verspreid over de avond kwamen honderden mensen even langs.

5000 lichtjes

Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag na Sinterklaas de kerstboom op het Dorpsplein geplaatst en van lichtjes voorzien. Een flinke klus die nog in de ochtendschemering start met het omzagen en onder politiebegeleiding vervoeren van de boom. Dit jaar geschonken door Natuurmonumenten en afkomstig van Planken Wambuis. Eenmaal op het Dorpsplein worden de 5000 lampjes erin gehangen.

Eind van de middag was de klus geklaard. Als aftrap voor de avond werden de lichtjes, onder aanwezigheid van burgemeester Agnes Schaap, met de vrijwilligers ontstoken. Ze bedankte het dorp voor het bedenken van een alternatief programma om een traditie toch voort te kunnen zetten en prees de saamhorigheid.

Daarna was het de beurt aan de inwoners om het harde werk te komen bewonderen en een rood waxinelichtje in een hartvorm te plaatsen. Gedurende de avond bezochten honderden mensen het Dorpsplein zonder dat het echt te druk werd. Aan het einde stonden meer dan 200 waxinelichtjes te branden.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen