Jelmer Hoge wint de voorleeswedstrijd in de gemeente Renkum!

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek – Jelmer Hoge van basisschool De Keijenberg uit Renkum heeft de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond op 14 februari plaats in de Bibliotheek Oosterbeek.

Op 5 maart zal hij de gemeente Renkum vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Livestream

De zeven kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, een voor een door presentator Kirsten Veefkind, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Iedere kandidaat mocht maar één supporter meenemen, maar gelukkig verzorgde Alberdine Tesink, ook lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, een livestream via YouTube waardoor familie en klasgenoten thuis mee konden genieten van de wedstrijd.

Roos van Esch, Jelmer Hoge, Lara Askar, Tijler van Gessel, Jacelynn Lieftink, Gebke de Vries en Sara Hendrixen lazen om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen boek.
Jelmer las een stukje voor uit het boek ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ van Roald Dahl. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door de juryleden gesproken. De jury bestond uit burgemeester Agnes Schaap en Wim Kersten van boekhandel Meijer & Siegers.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen