“Superaardbeienmaan” de komende nachten te zien

Foto: Pixabay

In de komende nachten is de ‘Superaardbeienmaan” te zien. Het is zowel volle maan als supermaan volgens Weeronline op dinsdag 14 juni. Deze supermaand wordt in de maand juni ook wel een superaardbeienmaan genoemd, vanwege het begin van het aardbeienseizoen.

Een supermaan betekent dat de maan groter lijkt dan normaal en meer licht weerspiegeld. Deze volle maan is ongeveer 7 procent groter en dit levert 13 procent meer licht op. Dinsdagmiddag om 13.52 uur precies is het volle maan. Dit betekent dat zowel in de nacht van maandag op dinsdag als in de nacht naar dinsdag op woensdag de maan nagenoeg vol is.

Superaardbeienmaan

De naam superaardbeienmaan heeft niets te maken met de kleur van de maan, maar met de start van het aardbeienseizoen. Andere namen voor een volle maan in de maand juni zijn roosmaan en warme maan. Roosmaan vanwege de start van het rozenseizoen en warme maan omdat deze volle maan de komst van warm zomerweer inluidt.

Is de superaardbeienmaan zichtbaar?

Bij heldere omstandigheden is de maan de hele nacht te zien. De zon gaat in het midden van het land om 22.01 uur onder en komt om 5.19 uur weer op. De maan is dan juist boven de horizon. De maan komt dinsdagavond om 22:44 uur op en gaat woensdagochtend om 4:47 uur weer onder. Na middernacht staat de maan op het hoogste punt aan de zuidelijke hemel. Ook in de nacht ervoor en erna is de maan zichtbaar.

Het weerbeeld laat de komende dagen een mix zien van wolken en opklaringen. De maan is daardoor redelijk tot goed te zien. De zuidelijke helft van het land kan de supermaan het beste zien.

(Bron: Weeronline)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen