Vakantieouders gezocht voor kansarme Berlijnse kinderen

Foto: Pax Kinderhulp

Al zestig jaar worden door Pax Kinderhulp reizen voor kansarme en kwetsbare kinderen georganiseerd. Voor aankomende zomer zoeken ze in deze regio vakantieouders en gezinnen, die in de periode van 30 juli tot en met 19 augustus, een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven.

Het gaat om kinderen van vijf tot en met twaalf jaar, die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard, geen normaal gezinsleven kennen.

Vakantiegezin

Deze sociaaleconomische problemen zorgen ervoor dat kinderen opgroeien in armoede met weinig toekomstperspectief. Een vakantie in huislijke sfeer betekent een lichtpuntje in het bestaan.
Het gaat tijdens deze vakantie niet om dure uitstapjes, mooie kleding of luxe cadeaus, maar om je tijd, liefde en aandacht. Juist de alledaagse dingen als samen eten, knutselen of een middagje speeltuin zijn voor deze Berlijnse kinderen van grote betekenis. Het is de bagage voor later, die deze vakantie van onschatbare waarde maakt.

Met raad en daad bijgestaan

De ervaring leert dat veel gezinnen na een eerste vakantie hun vakantiekind vaker uitnodigen en zo een langdurige band opbouwen. En weet: jij staat er in deze vakantie niet alleen voor. De medewerkers van Pax Kinderhulp staan jou met raad en daad bij.

Belangstelling

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie of wil je een vrijblijvend informatief bezoek? Bel met de vrijwilligers van Pax Kinderhulp 06-13467842 of mail naar [email protected].
Meer informatie is tevens te vinden op paxkinderhulp.nl of op facebook.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen