Bruggen over Waal en Rijn bij Nijmegen en Arnhem weken dicht

Foto: Mark Ahsmann

In Nijmegen en Arnhem zijn bruggen over de Waal en de Rijn weken afgesloten voor onderhoud.

In Nijmegen gaat het om De Oversteek, die tot 29 augustus afgesloten blijft. In Arnhem is de John Frostbrug gesloten tot 10 september. Beide afsluitingen zorgen voor grote omleidingen.

Nieuw wegdek

De Oversteek krijgt een nieuw wegdek en een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Die onderdoorgang is nodig omdat Nijmegen aan de noordkant van de Waal nieuwe woonwijken bouwt. De watersingel, die deel uitmaakt van het watersysteem in de nieuwe wijken, wordt tegelijkertijd onder de brug door geleid. Het openbaar vervoer en ander verkeer moet omrijden via de oude Waalbrug naar het stadscentrum. De gemeente waarschuwt voor vertragingen.

Vertraging is ook het gevolg van de afsluiting van de Arnhemse John Frostbrug, die bekend is door de Slag om Arnhem in 1944. Aan het onderhoud van deze brug wordt al wekenlang gewerkt, maar nu is de hele brug tot in september afgesloten voor alle verkeer, inclusief bussen en hulpdiensten.

Langs de snelwegen A12 en A50 staan waarschuwingsborden dat de doorgaande route door Arnhem afgesloten is. Verkeer moet andere afslagen nemen. Het werk aan de brug moet klaar zijn voor de herdenking van de Slag om Arnhem op 16 september.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen