Ontdek een onbekende wereld met Living Library

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek – In Nederland leven we in een vrij land waarin iedereen zichzelf mag zijn. Ruim 17 miljoen unieke en kleurrijke mensen die een eigen achtergrond en levensvisie hebben. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Zaterdagmiddag 17 september is er in de Bibliotheek Oosterbeek een Living Library. De mogelijkheid om in gesprek te gaan met mensen die je in het dagelijkse leven niet snel spreekt. Wat is hun verhaal?

Living Library

Kwam je al bij de Bibliotheek om boeken te lenen, door tijdschriften te bladeren of misschien om iets op de computer op te zoeken? In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen met een interessante geschiedenis. Ze zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen.

Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een jager, iemand die in de schuldhulpsanering zit, een jongere met mentale problematiek, een klimaatactivist en een tienermoeder… In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Zoals je ook uit nieuwsgierigheid een boek leent en leest stap je in de belevingswereld van een ander.

Ontmoet ‘iemand anders’

De basis voor een gesprek bij de Living Library is wederzijds respect. Zowel boeken als lezers mogen vragen stellen. Maar allebei mogen ze er ook voor kiezen een vraag niet te beantwoorden of het gesprek te stoppen. Een aantal van deze ‘levende boeken’ is inwoner van de gemeente Renkum. Inwoners die wat te vertellen hebben. Geen boek op een schap, maar een echt méns met een uniek verhaal, hún verhaal.

De Living Library is zaterdag 17 september van 12.30 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Je kunt gewoon langskomen en ter plekke aangeven met wie jij in gesprek wilt gaan. Een gesprek met een levend boek duurt ongeveer 20 minuten met een eventuele verlenging van 10 minuten. Je kunt met meerdere levende boeken in gesprek gaan. Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van de Bibliotheek en meedoen is gratis. Laat je verrassen en kom tot nieuwe inzichten!

Themaprogramma Vrijheid en democratie

De Living Library is onderdeel van een nieuw themaprogramma Vrijheid en democratie van de Bibliotheek Veluwezoom. Van september t/m december 2022 bieden ze een podium voor waardenvrije informatie, onverwachte ontmoetingen en dialoog. Ontdek een onbekende wereld in de ‘Living Library’, kom meer te weten over hoe onze rechtstaat werkt, en verbreed je horizon met ‘volksfilosoof’ Bas Haring. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe geluiden, verbinding en contact.

De Living Library sluit tevens aan bij Gelderland in Vrijheid. De Provincie Gelderland is initiatiefnemer en medefinancier.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen