Wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

Ben jij de Slimste Erfgoedvrijwilliger?
Ben jij de Slimste Erfgoedvrijwilliger?
Foto: Erfgoedvrijwilliger

Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? Ken jij de ins en outs van het collectiebeheer? Wie o wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger? Werk jij als vrijwilliger bij een museum, kasteel, historische vereniging of monument en wil je jouw kennis van erfgoed bewijzen?

Speel dan mee met de landelijke kennisquiz. De digitale voorronde is nu geopend. De erfgoedvrijwilligers met de beste score in de online quiz worden uitgenodigd voor de grote finale. Deze vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum op 30 juni. Hier zullen zij strijden voor de felbegeerde titel de Slimste Erfgoedvrijwilliger.

ErfgoedvrijwilligeOnline voorronde

Erfgoed Gelderland doet een oproep aan alle erfgoedvrijwilligers in Nederland. Weet jij alles over het begeleiden van bezoekers, uitvoeren van re-enactment, of het onderhouden van collecties? Van 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers. Je vindt de quiz op Erfgoedvrijwilliger quiz. Het spelen van de quiz duurt ongeveer een kwartiertje.

Grande Finale in het Nederlands Openluchtmuseum

Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de digitale voorronde uitgenodigd om deel te nemen aan de grande finale op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zichzelf de Slimste Erfgoedvrijwilliger noemen en ontvangt een cheque ter waarde van €2000 voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

Erfgoedvrijwilligers in de spotlight

De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het behouden, onderzoeken en beleven van erfgoed. Daarvoor hebben zij ieder hun eigen deskundigheid. Met de landelijke kennisquiz van Erfgoedvrijwilliger, testen we deze kennis én zetten we vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje. De landelijke kennisquiz is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl. Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking tussen de Nederlandse erfgoedhuizen, waarmee wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige erfgoedsector.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen