Themaroute “Doodgewoon”

Foto: Erna Baltussen/Passant

We hebben allemaal graag de regie over ons eigen leven. Wel vinden we het lastig om het laatste stukje daarvan vorm te geven. We praten niet graag over onze eigen sterfelijkheid.

Het gevolg daarvan is dat onze familie of naaste omgeving zich daar op een bepaald moment mee bezig moet gaan houden zonder te weten wat de wensen zijn van degene die overleden is. Voor hen is dat niet altijd gemakkelijk.

‘Zou vader dit zo gewild hebben?’

Erna Baltussen (Erna Baltussen uitvaartbegeleiding) en Arre-Jan van Willigen en Annelies Grabijn (Passant uitvaartzorg) worden regelmatig geconfronteerd met nabestaanden die onzeker zijn over keuzes, die ze moeten maken. ‘Zou vader dit zo gewild hebben?’

Veel onduidelijkheid en onrust kan voorkomen worden door openheid en goede afspraken vooraf. Om het gesprek over de naderende dood op een gewone manier aan te gaan, organiseren zij een informatiemiddag op zaterdag 25 juni. Het wordt een themaroute door Renkum en Heelsum met als titel ‘doodgewoon’.”

Doodgewoon

Om 12.15 uur bent u welkom in de Hervormde kerk van Renkum bij het Mannenkoor ”Kunst na arbeid” uit Oosterbeek. Het koor zingt liederen passend bij hoogte-, maar ook bij dieptepunten in het leven. Zeker de moeite waard om te komen luisteren!

Vervolgens kan iedereen uitwaaieren naar 3 locaties: begraafplaats Harten, de Hervormde kerk Renkum en de Koningshof Heelsum. Daar zijn onder meer een doedelzakspeler, uitvaartworkshops, een trompettist, lezingen door uitvaartsprekers, informatie over nalatenschappen, een harpiste en informatie over het hospice en de palliatieve thuiszorg. Voor de kinderen is er de knutselworkshop “ik denk aan…”

Het totale programma is afgedrukt op een flyer, die in de gehele omgeving huis aan huis is bezorgd.

De ontspannen sfeer en gemotiveerde deelnemers zorgen ervoor dat het geen beladen middag wordt, maar een interessante, muzikale, informatieve en vooral ontspannen middag. Doodgewoon even langskomen dus op één of meerdere locaties. Iedereen is van harte welkom. De koffie met wat lekkers staat klaar.

Betrokken en persoonlijk

Erna Baltussen Uitvaartbegeleiding en Passant Uitvaartzorg zijn twee kleine ondernemingen, werkzaam in de gemeenten Renkum, Wageningen en Overbetuwe. Zij kunnen u bij de gehele uitvaart terzijde staan, vanaf de laatste verzorging direct na het overlijden tot en met de begrafenis of crematie.

Voor beide ondernemingen zijn de trefwoorden ‘betrokken’, ‘professioneel’ en ‘persoonlijke aandacht’ van toepassing.

Meer informatie over het programma en de deelnemers kunt u vinden op hun websites: www.ernabaltussen.nl en www.passant-uitvaartzorg.nl.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen