Het 100e lid én een vernieuwde kandidatenlijst voor D66 Renkum

Foto: D66 Renkum

Een mijlpaal die nog niet eerder werd bereikt in de geschiedenis van het bestaan D66 in Renkum. Het 100e lid werd tijdens een D66 bijeenkomst feestelijk welkom geheten.

“Ik ben hier natuurlijk hartstikke blij mee.” zegt D66 Renkum voorzitter Gineke van Dijk. “We merken dat mensen het leuk vinden om lid te worden van onze partij. Het mooie is dat er ook een aantal jongeren lid zijn geworden. Heel goed dat zij ook op die manier bij de politiek betrokken willen zijn.”

Jong én oud

Naast de ervaren zittende raadsleden staan er nieuwe namen op de lijst. Uit alle dorpen hebben zich kandidaten beschikbaar gesteld. Jong en oud zijn op de lijst vertegenwoordigd.

De jongste kandidaat is Bente Gijsbers uit Doorwerth. Zij is 17 jaar en is nu nog lid van de jongerenraad van de gemeente. Zij is een van de twee tieners op de kandidatenlijst. Maar er zijn meer nieuwe namen. Zoals Mandy Kreuzen en Fedor Cuppen uit Oosterbeek.

Zij volgen de fractie al geruime tijd en brengen vanuit hun werk veel ervaring mee uit respectievelijk de zorg en het onderwijs. Uit Renkum ook een nieuwe naam: Peter Snapper.

Lijstvolgorde

Voorzitter Gineke van Dijk over de kandidatenlijst. “Het is mooi om te zien dat zoveel goede kandidaten zich hebben gemeld. De lijst is een goede combinatie van ervaring en vernieuwing. Extra mooi is dat we ook jongeren zoals Bente aan D66 hebben kunnen binden.”

Voor de leden van D66 een mooie uitdaging om de volgorde van de lijst te bepalen. Zodra de leden van D66 de volgorde van de lijst hebben bepaald wordt deze ook openbaar gemaakt en zullen de kandidaten zich via de site en Facebookpagina van D66 Renkum voorstellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen