Workshop Hoelahoepen: voor de lol én goed voor je lijf

Foto: Elvert-Barnes-flickr

Dat hoelahoepen ook goed is voor je lichaam daar stond niemand bij stil, toen het tot een rage uitgroeide eind jaren ’50. Het hoelahoepen was in de jaren ’60 en ’70 nog steeds populair.

Tegenwoordig worden ze tijdens het sporten gebruikt voor oefeningen.

Super effectief

Bij Hart for Her in Renkum kan het hoelahoepen ook deel uit maken van de circuittraining.

“Hoelahoepen is super effectief voor het sterker maken van rug en buikspieren, calorie-verbruik en verbetering van de conditie. Bij Hart for Her hebben we verschillende soorten hoepels staan die je naast of tijdens je 30 minuten circuittraining kunt gebruiken.” vertelt Ilse van Dreven.

Ze hebben verschillende gewichten en zijn niet alleen effectief om te gebruiken, hoelahoepen is ook leuk om te doen. Gewoon met die heupen swingen of meer…

Workshop

Ilse zelf kent twee varianten. “Twee maar, ” zegt ze, “en er is zoveel meer mogelijk. Daarom heb ik een dame uitgenodigd die een workshop komt geven in de sportclub.”

De workshop vindt plaats op dinsdagavond 27 juni om 19:00 uur en kost €14.95 en is niet alleen voor leden van Hart for Her. “Nee hoor, iedereen die wil komen is welkom! Bel 06-28540445 of loop gewoon binnen aan de Dorpstraat 14 in Renkum om je in te schrijven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen