Tennistoernooi de Windmill Cup komt naar Oosterbeek

Foto: Windmill Cup

Stipt om 9 uur op zaterdag 14 juli 2018 starten de kwalificatiewedstrijden voor de Windmill Cup. Dit toernooi, waarvan het hoofdschema begint op maandag 16 juli, wordt voor de 1e keer georganiseerd in Oosterbeek.

De finales zijn op zaterdag 21 juli. De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers t/m 14 jaar en ITF Grade A toernooi voor rolstoeltennissers t/m 18 jaar.

Beste jeugdige spelers

De Windmill Cup is een internationaal tennistoernooi voor de beste spelers t/m 14 jaar. De getalenteerde jongelui spelen om punten voor de ranglijst en uiteraard ook om de Windmill wisselbeker. Spelers komen uit de hele wereld. Zo zijn er ploegen uit Azië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.

Ook komen veel deelnemers uit Europa en de toppers uit Nederland laten ook zien wat ze waard zijn. Afgelopen jaren ontving de organisatie van  de Windmill Cup in Velp 201 spelers uit meer dan 60 verschillende landen. Deze aantallen zullen zij bij de 1e editie in Oosterbeek ook zeker mogen verwelkomen. Fantastisch!!

In 2018 wordt voor de 2e keer ook een rolstoeltennis toernooi voor junioren t/m 18 jaar gespeeld. Dit is een juniorentoernooi in de hoogste categorie ter wereld: een ITF Grade A toernooi.

Dit toernooi haalt de beste jeugd rolstoeltennissers naar Nederland.

Activiteiten rondom

Rondom het toernooi worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op die manier proberen ze veel publiek te krijgen en stimuleren ze jong en oud om actief mee te doen. Voor de sponsors en partners zijn er aparte evenementen, zowel voorafgaand als tijdens en na de Windmill Cup.

In de toernooiweek is het een drukte van belang op het park;  De editie van 2017 in Velp mocht ruim 5000 bezoekers verwelkomen.

Het tennispark van de Oosterbeekse Tennisvereniging en het naastgelegen sportpark Hartenstein zijn fantastische locaties, gelegen in een zeer groene omgeving en heel dicht bij alle benodigde faciliteiten en infrastructuur voor spelers en bezoekers zoals winkels, musea, hotels, snelwegen, treinstation enz.

Status excellent!

Elk jaar krijgt de Windmill Cup een beoordeling van internationale coaches van de ITF, die altijd erg goed dan wel excellent is. Dit laat zien hoe goed het toernooi in Velp werd georganiseerd en werd ontvangen.

De nieuwe organisatie In Oosterbeek is er alles aan gelegen om deze status en standaard van het toernooi minimaal te continueren!

Naast de internationale erkenning door de ITF en Tennis Europe, is de Windmill Cup ook bekend op regionaal en nationaal niveau. Door middel van veel communicatie en persaandacht wordt de Windmill Cup elk jaar bekender.

Bij de editie van 2018 zullen er arrangementen worden verkocht in samenwerking met hotels en diverse bezienswaardigheden in de omgeving om nog meer publiek naar het tennispark te krijgen en Oosterbeek als fantastisch dorp en de gemeente Renkum als prachtige gemeente verder op de kaart te zetten.

Vrijwilligers

Vrijwilligers die het leuk vinden om te blijven helpen bij de Windmill Cup zijn ook van harte welkom in Oosterbeek. De toernooidirecteur daar is trainer Arjen Knulst, die op vrijdag nog lesgeeft in Velp.

Als je interesse hebt of informatie wilt, kun je hem mailen op [email protected].

Website Windmill Cup

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen