Beleef de natuur tijdens de Dag van het Renkums Beekdal

Foto: Renkum.Nieuws

Op de Dag van het Renkums Beekdal, poort van de Veluwe, kun je in het hele beekdal van plek naar plek zwerven, luisteren naar verhalen en muziek, tuinen bezoeken of gewoon genieten van het prachtige beekdal.

Kom de natuur beleven op zaterdag 26 mei tussen 14 en 21 uur.

Huifkar

Elk uur vertrekt een huifkar vanaf het informatiecentrum langs plekken met activiteiten. Wandelaars op de klompenpaden ontmoeten onderweg vertellers met interessante verhalen over het beekdal en de mensen die er woonden.

Op een aantal plaatsen zijn muzikale optredens. Ook de tuinen rond het beekdal zijn te bezoeken, zoals de ommuurde tuin, de kiepen van Beels, of de hoogstam fruittuin.

En misschien vind je ook de geheime tuin of loop je plotseling op het Haiku pad. Tussen 17 en 19 uur is er een pauze, waarin je voor een Beekdal menu terecht kunt bij verschillende horecagelegenheden. Of je organiseert je eigen picknick.  

Terug naar de natuur

Vijf jaar geleden is het industrieterrein Beukenlaan teruggegeven aan de Natuur. De ecologische verbinding tussen Nederrijn en Veluwe is hersteld. Het Renkums Beekdal is weer poort van de Veluwe en dat willen ze 26 mei vieren.

Stichting Renkums Beekdal organiseert deze dag vanuit het Informatiecentrum Renkums Beekdal met medewerking van vrijwilligers, bewoners en bedrijven in het beekdal. 

Het programma is te downloaden op renkumsbeekdal.nl/dagvanhetrenkumsbeekdal

De activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen