Renkum.Nieuws.nl past voorlopig berichtgeving aan

Foto: Renkum Nieuws

Gezien de uitgekiende steun van de overheid, blijkt dat ook Lage Veluwe Media, waar Renkum Nieuws onder valt, geen overheidssteun krijgt, door het gebrek aan de juiste SBI-code die je nodig hebt om overheidssteun te krijgen en tegelijkertijd wel een cruciaal beroep uitoefent.

Door Devi M. van Hellesem

Ik maak, als zelfstandig ondernemer wél aanspraak op de Tijdelijke Regeling Overbrugging Zelfstandig Ondernemers (TORZO) via de gemeente Renkum, wat een geluk! Maar hebben we dat allemaal? Toevallig voldoe ik aan de regels die door de overheid zijn vastgelegd, niets meer, niets minder. Sommige van mijn collega’s doen ook dát niet. Net als andere hardwerkende ondernemers.

Dit heeft tot gevolg dat ik, als redactie van Renkum .Nieuws.nl heb besloten de berichtgevingen wat aan te passen.

Waarom

Ik zou blauwe vingers en gebroken nagels hebben van het aantal petities die ik de afgelopen dagen, de maand ervoor, het jaar ervoor en daarvoor heb ondertekend, allemaal achter elkaar zou moeten tekenen. Veelal voor beroepsgroepen die nu Nederland draaiend, gezond, geïnformeerd en vermaakt houden.

De overheid blijft ondanks alle beloften, keer op keer onderscheid maken. Ik, als zelfstandig ondernemer, mag dan rekenen op de steun van de gemeente Renkum, maar met Renkum.Nieuws.nl ben je ook goed op de hoogte van de bezuinigingen die zij afgelopen jaren hebben moeten invoeren, omdat zij de steun van dezelfde overheid ook niet kregen en hun steun, aan mij als zelfstandig ondernemer, komt er dan even bij. Er zal ook heus wel overheidssteun komen maar gezien het ‘deponeer-maar-op-het-bord-van-een-ander principe’ dat heerst….

En als dat later onder druk rechtzet wordt, is het nog steeds wat er in de eerste instantie gebeurde en dat laat zien dat er onderscheid gemaakt wordt, nog altijd en nog steeds, totdat er voldoende kracht omhoog komt en er misschien rechtgezet wordt, wat krom en oneerlijk was

Dan snap je het gewoon niet, ook goed. Renkum Nieuws gaat gewoon door.

Hoe dan?

Wij blijven je natuurlijk informeren maar:

  • voor gemeente/provincie/overheidsberichten verwijzen wij je naar de door hen betaalde, gesubsidieerde en gesteunde kanalen
  • politieke partijen hebben ook een eigen webpagina

Wij houden ons voorlopig in deze corona-crisis bezig met:

  • het steunen van zorg/verpleeg/ziekenhuizen en aanverwante praktijken
  • het steunen van brandweer, politie en onderwijs

Steunen van ondernemers:

Omdat wij al het één en ander in gang hadden gezet: ieder bedrijf, praktijk of vereniging die verband houdt met sport en bewegen in de gemeente Renkum, kan zich melden bij Tanja Dijkstra op [email protected] of Inge Blom van Fysiopraktijk De Waag in Renkum via [email protected]. Velen hebben al een mail ontvangen, je bepaalt zelf wat je daar wel, of niet mee doet.

Verder:

  • Renkumse ondernemers die nog open zijn, mail naar: [email protected]
  • Renkumse ondernemers die hun deuren hebben moeten sluiten en zichzelf nu op een andere manier inzetten, betaald of onbetaald: [email protected]
  • Renkumse ondernemers die gesloten zijn en best iets willen vertellen: over bijvoorbeeld het zelf kleuren of knippen van haren, het doen van je nagels, gewoon, wat jij deed voor dat deze crisis begon. Je kunt ook je portfolio van foto’s, kunst en tatoeages laten zien, uiteraard met verwijzing naar je onderneming. Renkum Nieuws biedt vele mogelijkheden tot het laten zien van YouTube en/of Vimeo video’s en complete foto-albums. Hoe makkelijker het je ons maakt, des te meer kunnen wij verwerken: deel via dit formulier (klik). -Meer dan één foto insturen gaat hiermee niet maar wij nemen contact met je op als dat de wens is, voor verdere instructies.

Een hoop mensen hebben alle tijd om dat allemaal te bekijken.

En 

  • aandacht geven aan mensen die zich belangeloos inzetten in deze corona crisis
  • het op bovenstaande manier vermaken en informeren bezig houden van de Renkumse Inwoners, met Renkumse ondernemers en Renkumse dingetjes (en voor de muggenzifters: GEMEENTE Renkumse)

Omdat we deze rottijd nu eenmaal met elkaar moeten doorkomen.

Hoe vertrouwder je met elkaar bent, des te beter kun je doen wat bovenal van je verwacht wordt: informatie waar mensen wat aan hebben van journalisten die ze kennen en vertrouwen. Ze zijn waakhond, maar ze liggen niet aan de ketting en ze lopen ook niet los in het wilde weg te blaffen en te bijten.

Aldus Frits van Exter, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek: over Corona en de kunst van ‘verantwoorde kritiek’

De pageviews zijn hier de afgelopen maand verdubbeld, wij gaan voor een verdriedubbeling in april, doe je mee?

De redactie houdt zich het recht voor onderscheid te maken wat er wel, en niet geplaatst wordt, ook omdat er in mijn dag óók maar 24 uren zit.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden