Wendy Ruwhof niet terug als wethouder na gemeenteraadsverkiezingen

Wendy Ruwhof en Joa Maouche
Wendy Ruwhof en Joa Maouche
Foto: GroenLinks Renkum

Wendy Ruwhof (66) komt niet terug als wethouder voor GroenLinks in Renkum na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Dit schrijft de fractie op hun website.

GroenLinks heeft een nieuwe kandidaat-wethouder waarmee ze de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 ingaan: Joa Maouche uit Renkum.

Lang nagedacht

Wendy Ruwhof: “Ik heb er lang over nagedacht, ik werk nog dagelijks met veel plezier in deze mooie gemeente. Het is aanlokkelijk om de samenwerking die ik met veel mensen heb voort te zetten. Maar ik ben nu op een leeftijd waarin ik ruimte krijg om nog iets nieuws te gaan doen. Die mogelijkheid wil ik graag benutten.”

Na acht jaar wethouderschap, waarvan de laatste vier in Renkum, geeft ze het stokje over aan een nieuwe kandidaat-wethouder van GroenLinks.

Joa Maouche is 31 en woont in Renkum. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn sporen al verdiend in de politiek. Net als Jesse Klaver was hij actief in Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Op dit moment is Joa fractievoorzitter van de provinciale fractie van GroenLinks in de Gelderse Staten.

Eigen gemeente

Joa Maouche is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit op transitiemanagement & ruimtelijke ordening. Hij werkt bij een landbouwcoöperatie als strategisch planner.

“Ik doe mijn werk als statenlid en fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten met volle overtuiging en met veel plezier. Toch wil ik de mogelijkheid om kandidaat-wethouder te worden in mijn eigen mooie gemeente met beide handen aangrijpen.”

“Ik zeg dus met volle overtuiging ja tegen de kans om het fantastische werk van Wendy voort te mogen zetten.”

Jammer

Fractie en bestuur vinden het jammer dat een goed bestuurder als Wendy afzwaait, maar hebben begrip voor haar keuze. Zij heeft met flair haar portefeuille vervuld en succesvol veranderingen doorgezet in onder meer het afvalbeleid, de sociale werkvoorziening en het klimaatprogramma.

GroenLinks Renkum wenst haar veel plezier met de nieuwe fase in haar leven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen