112

De Helden van Renkum zijn de Renkumse wijkagenten

Foto: D66 Renkum

Jaarlijks worden door D66 Renkum mensen of organisaties die bijzondere prestaties leveren gehuldigd. Zij staan in de gemeente Renkum klaarstaan om onbaatzuchtig iets voor de gemeenschap te doen. Dat zijn de Helden van Renkum.

Dit jaar zijn de Renkumse wijkagenten de Helden van Renkum.

Politieheldentaart

Op 21 november jl. heeft een delegatie D66-ers de Renkumse wijkagenten gehuldigd als Helden van Renkum. Op het politiebureau in Wageningen werden de wijkagenten verrast met een korte toespraak en een prachtige taart.

Vervolgens werd bij een kop koffie gesproken over de nieuw verworven heldenstatus. Een verdiende status, want elke dag opnieuw zetten de agenten zich volledig in voor de gemeenschappen in de zes Renkumse dorpen.

Buiten het zicht

Veel van wat ze doen is zichtbaar voor het publiek, maar veel gebeurt ook buiten het zicht van de inwoners. Meestal zijn zij als eerste ter plaatse bij onverwachte en soms heftige situaties en verlenen ze daar de eerste hulp. Maar de agenten pakken ook veel zaken succesvol op door goede afstemming en samenwerking met andere partijen in het maatschappelijk krachtenveld.

Juist voor de kwetsbare groepen in onze Renkumse samenleving zoals de jeugd, de ouderen en hulpbehoevende gezinnen betekenen de wijkagenten veel omdat ze voor deze mensen klaarstaan als dat nodig is.

Door hun benaderbaarheid, hun positieve manier van werken en door hun actieve participatie in de dorpen staan de wijkagenten midden in de Renkumse samenleving. Daardoor kunnen ze snel en professioneel op treden als daar om gevraagd wordt.

Ze zorgen voor een veilig en fijn leefklimaat in als onze dorpen. De wijkagenten zijn dan ook meer dan terecht Helden van Renkum!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen