Stapje terug voor GroenLinks-raadslid Henk Boon

Foto: GroenLinks-Renkum

Na de verkiezingen zal huidig raadslid Henk Boon van de Renkumse fractie van GroenLinks niet terug keren als raadslid. Hij blijft wel een ondersteunende rol spelen in de fractie.

Dat schrijft de politieke partij op hun website.

Drijfveer

Henk Boon: “Mijn drijfveer voor GroenLinks is alleen nog maar meer versterkt de afgelopen jaren. Als ik zie dat in Nederland het klimaat nog zo weinig aandacht krijgt, dan begrijp ik dat gewoon niet.”

“Als ik kijk naar de negatieve reacties op het basisinkomen, dan begrijp ik die niet. Zorg voor vluchtelingen en eigenlijk alles wat kwetsbaar is en dus onze bescherming verdient, is belangrijk! En dat moet uitgedragen blijven worden! Maar ook mijn gezin heeft aandacht nodig en als raadslid samen met een fulltime baan is dat moeilijk.”

Fractievolger

De kandidatencommissie heeft Henk Boon als fractievolger geplaatst op de advieskandidatenlijst die naast bekende ook nieuwe gezichten kent. De GroenLinks-fractie betreurt dat Henk heeft besloten te stoppen als raadslid.

Lijsttrekker Charlotte de Roo: “Henk is een sterk raadslid en een fijne collega. Met veel deskundigheid en bevlogenheid heeft hij met respect bij en voor andere partijen op diverse dossiers veel bereikt. We begrijpen zijn keuze natuurlijk wel en zijn blij dat hij zijn kennis en ervaring wil blijven inzetten voor de GroenLinkse politiek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen