Leuk idee PRD Week tegen Eenzaamheid: Kom maar bij mij zitten

Foto: PRD

De Week van de Eenzaamheid wordt jaarlijks gehouden in het hele land. De aandacht wordt een week lang gevestigd op de eenzaamheid die sommige mensen ervaren.

Omdat ze alleen zijn, hun partner missen, geen aansluiting vinden bij anderen of omdat ze moeilijk contact maken. Daar zouden we met de horeca iets aan kunnen doen, vindt de PRD.

Ontmoetingen

Het is leuk om ook eens een gesprekje te hebben met een vreemde op bijvoorbeeld een terrasje. Mensen aanspreken wordt vaak als spannend ervaren, zeker als je het niet of nauwelijks doet, zo schrijft de PRD aan het college.

Het hebben van ontmoetingen of (on)verwachte gesprekken draagt bij tot het vergroten van plezier, zeker voor mensen die het gevoel hebben weinig of geen contact met een ander te hebben.  Door mensen aan te spreken kan de dag voor iemand een betekenisvol moment krijgen waar je graag op terugkijkt.

Driehoekskaarten

Om de strijd tegen sociale verkilling een handje te helpen, lijkt het de Partij Renkumse Dorpen aardig om bijvoorbeeld in De Week tegen Eenzaamheid 2018, die van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober valt, driehoekskaarten onder de horeca te verspreiden, zodat bezoekers, die kunnen gebruiken om op hun tafeltje te zetten.

Op die manier wordt het voor een ander duidelijk, dat je mag aanschuiven en voorkom je, dat mensen automatisch aan een tafel voorbij gaan, omdat er al iemand zit.

De driehoekskaarten  kunnen inwoners ook via verdeelpunten, zoals het gemeentehuis, de bibliotheken ophalen en meenemen om waar dan ook te gebruiken.

Klein initiatief, groot gebaar?

Op de kaarten zou je bijvoorbeeld ook een verwijzing kunnen opnemen naar Sterk Renkum, het informatie- en communicatieplatform van de gemeente Renkum.

De fractie verzoekt het college dit kleine initiatief uit te voeren, ook als geste, waaruit blijkt, dat de overheid het verbinden van mensen stimuleert.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden