GroenLinks wil vuurwerkvrije wijken in de gemeente Renkum

Foto: Myriams-Fotos-pixabay

De gemeente moet inwoners die vuurwerkvrije wijken willen ondersteunen, vindt GroenLinks Renkum. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor veel gewonden, overlast en schade.

De steun voor een vuurwerkverbod voor consumenten is inmiddels meer dan 50% en 70% van de Nederlandse bevolking is voor vuurwerkvrije gebieden. Raadslid Eveline Vink vraagt het college om naar deze mensen te luisteren.

Vuurwerkverbod

Deze zomer besloot de Tweede Kamer dat het voor gemeentes mogelijk wordt om een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen in de hele gemeente.

Diverse gemeenten onderzoeken deze mogelijkheid en veel andere gemeentes onderzoeken het draagvlak hiervoor onder de bevolking, zoals bijvoorbeeld buurgemeente Ede.

Vuurwerk kent veel nadelen voor mens, dier en natuur. De politie, brandweer, oogartsen en milieuorganisaties zijn al jaren voorstander van een verbod en ieder jaar sluiten meer organisaties zich aan.

Draagvlak

Het draagvlak in de samenleving voor een verbod op particulier vuurwerk ligt inmiddels ruim boven de 50%. De steun voor vuurwerkvrije zones ligt zelfs boven de 70%.

GroenLinks krijgt regelmatig vragen en opmerkingen van inwoners over dit onderwerp. Bijvoorbeeld over de strubbelingen om met de buurt afspraken te maken over een vuurwerkvrije zone

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden