Oud-wethouder Renkum Erik Heinrich wordt wethouder in Landsmeer

De gemeenteraad van Landsmeer heeft unaniem Erik Heinrich (VVD) voorgedragen als wethouder. Heinrich was van 2004 tot en met 2018 wethouder in de gemeente Renkum.

Bij de start van de raadsvergadering van donderdagavond 4 maart werd hij beëdigd. Hij volgt Richard Quakernaat op.

Kleine gemeente

Landsmeer ligt in de provincie Noord-Holland en is kleiner dan Renkum. De gemeente heeft 11.488 inwoners (bron: Wikipedia) en het college is kleiner: één burgemeester en twee wethouders. Toen wethouder Quakernaat in januari moest opstappen door een motie van treurnis die, zelfs door zijn eigen partijleden, door de hele gemeenteraad werd aangenomen had de gemeente een probleem.

Er ontstond een vreemde situatie, de overgebleven wethouder mocht alleen namelijk geen beslissingen nemen. Die nam de burgemeester, alleen belangrijke zaken schoof hij voor zich uit, tot er een andere wethouder zou zijn.

Die is er nu en de heer Heinrich kan dus meteen aan de bak. In Landsmeer zijn ze blij dat ze weer een normaal werkend college hebben en Heinrich zegt in het Parool ook erg veel zin te hebben om zich in te zetten voor de gemeente Landsmeer en haar inwoners.

Erepenning

Tijdens zijn afscheid als wethouder van Renkum eind mei 2018 kreeg hij uit handen van burgemeester Agnes Schaap de Erepenning van de gemeente Renkum. De heer Heinrich was van 14 maart 2002 tot en met 29 september 2004 raadslid en van 30 september 2004 tot en met 31 mei 2018 wethouder van de gemeente Renkum, hij beheerde onder andere de portefeuille Financiën.

Hij was ook acht jaar wethouder van Kunst en Cultuur. In die hoedanigheid interviewde de Veluwezoom In Beeld hem tijdens één van zijn laatste optredens als wethouder tijdens de opening van Renkum Eert zijn Oude Meesters, editie 2018.

Cookieinstellingen