PvdA Renkum opent meldpunt voor problemen bij huurwoningen

Foto: Ricinator, pixabay

Woningen moeten aan bepaalde eisen voldoen om erin te mogen wonen. De PvdA Renkum heeft signalen binnengekregen dat verhuurders zich niet altijd houden aan deze eisen.

Een lekkage die niet wordt gemaakt en voor schimmel zorgt, stank en tocht of een buitensporig hoge borg of huurprijs. Om goed zicht te krijgen op de problematiek en oplossingen voor te stellen, opent de PvdA Renkum een meldpunt.

Woningnood

Lijsttrekker Marinka Mulder: “Juist door de woningnood kan de situatie ontstaan dat huurders niet meer durven op te komen voor hun rechten en trekken ze niet meer aan de bel. Terwijl er wel onwenselijke en ongezonde situaties kunnen ontstaan. Door dit meldpunt willen we inzichtelijk maken hoe groot het probleem is en voorstellen doen om die problemen aan te pakken. We denken bijvoorbeeld aan een verhuurdersvergunning voor particuliere verhuurders of dwingende afspraken met de woningbouwcorporatie.”

Via renkum.pvda.nl/meldpunt kunnen inwoners hun melding doen. Het ombudsteam van de PvdA Renkum kan desgewenst kijken met inwoners wat er nu aan de situatie valt te doen en ze daarin op weg helpen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen