Jackie: Een APK voor je lichaam

Foto: Pxhere

Het mooie weer heeft veel impact op ons lichaam. Behalve dat we klagen over de warmte en de water restricties, genieten we er ook van.

Lekker buiten eten, ijsje eten en niet te vergeten de bbq. Gewoon gezellig.

Door Jackie Crince Le Roy

Het is fijn om samen met je vrienden weer bij elkaar te zijn en plezier te hebben. En de kilootjes die we er eerder met moeite afgekregen hebben, komen er weer aan.

De warmte heeft ook impact op ons lichaam. Ons lijf bestaat voor 60-70 procent uit water. En bij warm weer stijgt onze lichaamstemperatuur waardoor ons systeem onder druk komt te staan. Het lichaam gaat minder goed werken.

Lymfesysteem

Door de warmte komt ons lymfesysteem onder druk te staan en gaan we vocht vasthouden ipv loslaten. Hierdoor kun je zo een paar kilo zwaarder zijn. Vaak is het tijdelijk, door de warmte of dat je veel zout hebt gegeten.

Je kunt het herkennen door dat je lichaam opzwelt. Dikke handen, voeten, buik, armen en benen. Het vocht hoopt zich op. Voor even is dit niet erg, maar wanneer dit aanhoudt is het belangrijk om even langs je huisarts te gaan.

Koele dagen

Gelukkig is het nu koeler. Voor ons lichaam is het een soort rollercoaster. Van tropisch warm naar ‘koud’. Normale temperaturen voor deze tijd van het jaar, alleen ons lichaam moet omschakelen.

We zijn weer actiever en overtollig vocht verdwijnt op natuurlijk wijze ons lichaam. Veel mensen heten de koelte welkom. En genieten ervan. Ons lichaam moet omschakelen. Het moet wennen aan de koelte. Veel mensen merken dat ze moe zijn. Ze moeten energie bijtanken.

De koelte helpt om goed te kunnen slapen. Je energie weer op te bouwen en je goed te voelen. Het duurt voor de meeste een paar dagen om weer hun juiste energie niveau te bereiken. Helaas lukt het alleen niet iedereen om zich meteen weer energiek te voelen. Het was voor hen een tropische aanslag en het herstel duurt langer.

Een APK

Neem de tijd om te herstellen. Ga op tijd slapen. Eet en drink gezond, dat helpt je je sneller fit te voelen. Een apk voor je lichaam. Geef jezelf een massage of healing cadeau, een apk voor je lichaam. Zo’n onderhoudsbeurt geven we  regelmatig aan onze auto, ons zelf vergeten we. Een healing geeft je net dat duwtje om weer snel goed in je vel zitten en dat wil toch iedereen?

Meer weten? Bel of mail Jackie, klik op onderstaande banner

Jouw Lijf en Leven,apk