Jackie: Kleuren en Kleuren

aug 10 2019, 10:00 Spiritualiteit
colored pencils 686679 340
Kleuren deden we vroeger toen we klein waren. Het is zo lekker ontspannend en oh wat waren we zoet. Maar wist je veel volwassen ook kleuren? Kleuren geeft rust, het is een simpele beweging die iedereen eigenlijk kan doen.

Door Jackie Crince Le Roy

Het maakt je hoofd leeg, tenminste als je geconcentreerd bezig kunt zijn. Wanneer je geen zin hebt in allerlei aarde oefeningen is kleuren een prachtig alternatief.
Door het werken met kleur creëer je een moment voor jezelf, even in je eigen wereld. En kleuren helpen je ook in je proces. Elke kleur doet wat met ons energieveld. Kleuren kunnen je blij of verdrietig maken. Het kan je een gevoel geven van prettig tot heel vervelend en door te werken met kleur kun je hier mee spelen. Kleuren kunnen ook helend zijn. En zeker wanneer je zelf kunt kleuren, kun je hiermee bijdragen in je eigen proces.
Even een aantal voorbeelden van wat kleuren met je kunnen doen:
  • Rood geeft met al zijn nuances de kracht van aarden, het verbinden met de grond en daardoor een stukje rust en ontlading.
  • Groen met alle verschillende tinten, staat voor de groei en geeft je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en inzichten te krijgen.
  • Blauw is er ook in vele kleuren, groen blauw, echt blauw, licht blauw, soms gemengd met groen, ze staan voor het element lucht en water. Lucht zonder verbinding, maar ook voor het wat luchthartiger zijn, het allemaal niet zo zwaar nemen. Water in al zijn kleuren staat voor de stroom. Het weer op gang komen, het weer laten stromen.
  • Oranje is helend en is samen met rood ook aarde bindend...
  • Geel doet je denken aan de zon en geeft warmte, geeft leven...

Ziekenhuis

De laatste tijd kom ik veel in het ziekenhuis en zie daar mensen kleuren. Prachtig om te zien. Voor mij als energetisch therapeut, geef het ook een beeld hoe de mensen in hun vel zitten. Sommige maken zich druk of ze binnen ze lijntjes kleuren. Heel gecontroleerd wordt alles dan ook binnen de lijntjes gekleurd, andere daarentegen, nemen het niet zo nauw en krassen een end weg. Ook hier laat het zien hoe en wat er in de persoon omgaat.
Daarnaast zijn er ook mensen die prachtig evenwichtig kleuren, soms alles in één kleur tint en soms alles in fantasie kleuren. Maar wat ze ook kleuren en hoe ze ook kleuren, ze kleuren met passie. Hun wereld is klein. Ze leven in een ziekenhuisbed en in de kamer waarin ze liggen. Er gebeurt van alles met hen en om hen heen. Kleuren helpt om emoties te verwerken, een stukje rust te krijgen...
Voor een paar euro zijn er tegenwoordig prachtig kleurboeken te koop en ook jij kan je even terug trekken met een kleurboek en wat kleurpotloden. Ontdek de kracht van de kleur en gun jezelf het moment van rust, ik ben benieuwd naar je ervaringen, laat je het me weten?