De Dolle Instuivers openen de Nationale Sportweek in Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Voor velen geen alledaagse combinatie: carnaval en de nationale sportweek. Zo niet in Renkum, waar carnavalsvereniging De Dolle Instuivers al ruim 60 jaar een begrip is.

Natuurlijk is iedereen bekend met het vieren van carnaval. Carnaval met De Dolle Instuivers is een feest met muziek en gezelligheid, een feest waarbij dansen niet ontbreekt. En zie daar de relatie met sport: Dans in het algemeen, Gardedans in het bijzonder.

Topsport

De Dolle Instuivers prijst zich gelukkig met een tweetal garde-groepen, te weten de Jeugd Garde en de Prinselijke Garde. Wekelijks wordt er een uur lang intensief getraind om tijdens de carnavalsavonden in Doelum, maar ook op bezoek bij verzorgingshuizen en basisscholen, een garde dans en een showdans op de bühne te brengen.

Een prestatie van formaat, volgens de heren van de Senaat en de Raad van Elf zelfs topsport. Zie daar de reden dat carnaval en de nationale sportweek aan elkaar verbonden zijn.

Sportweek

Dit jaar helemaal in Renkum waar de nationale sportweek op zaterdag 15 september geopend wordt met een Open Dag van Doelum. Doelum het nieuwe MFC in Renkum waar De Dolle Instuivers een van de vaste gebruikers is.

Zaterdag 15 september zullen de gardegroepen van De Dolle Instuivers twee demonstraties verzorgen om 14.00 uur respectievelijk om 15.00 uur.

Een demonstratie niet alleen om naar te kijken, nee je kan dan zelfs meedansen! Dus hou je van dansen en heb je interesse: Kom kijken en dans eens mee! Wie weet sta jij dan met het carnaval op het podium bij De Dolle Instuivers.

Wanneer: Zaterdag 15 september 2018
Waar: Doelum, Hogenkampseweg te Renkum
Wat: Open Dag Doelum – Opening nationale sportweek, activiteiten vanaf 10.00 uur. Demonstraties Garde De Dolle Instuivers om 14.00 en 15.00 uur in de sporthal.

article
40741
De Dolle Instuivers openen de Nationale Sportweek in Renkum
Voor velen geen alledaagse combinatie: carnaval en de nationale sportweek. Zo niet in Renkum, waar
https://renkum.nieuws.nl/sports/40741/de-dolle-instuivers-openen-de-nationale-sportweek-in-renkum/
2018-09-10T10:52:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/09/10104830/Dansgarde.jpg
Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, cv De Dolle Instuivers, DDI, MFC Doelum, Nationale Sportweek, Nationale Sportweek 2018, Renkum, Renkum Nieuws, sporten
Nieuws, Sport