MFC Doelum na aftrap Nationale Sportweek rookvrij

Foto: HansMartinPaul-pixabay

Na de officiële aftrap tijdens de opening van de Nationale Sportweek en de Open Dag van Doelum, is het multifunctionele centrum vanaf 15 september 2018 rookvrij.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Bescherm kinderen

Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op Doelum. Daarom vraagt Doelum aan iedereen die op terrein van Doelum komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Doelum en haar gebruikers kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Doelum? Iedereen is en blijft welkom op Doelum, ook rokers! Wel vraagt Doelum rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen onze sport- en verblijfsterreinen, zoals langs de lijn en het terras, maar ook de fietsenstalling en de parkeergelegenheden zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders.

Goed voorbeeld

Jos Buijs, voorzitter stichting Doelum: “Nu Doelum met de buitenruimte zijn voltooiing nadert, zetten we de puntjes op i: Sport en roken past niet bij elkaar. Doelum en haar gebruikers wil ‘door het rookvrije beleid’ een goed voorbeeld zijn voor de jeugd en een bijdrage leveren aan de rookvrije generatie.”

“Op deze wijze beschermen wij onze kinderen tegen de schadelijke invloed van roken. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’”

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken.

De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

article
40788
MFC Doelum na aftrap Nationale Sportweek rookvrij
Na de officiële aftrap tijdens de opening van de Nationale Sportweek en de Open Dag
https://renkum.nieuws.nl/sports/40788/mfc-doelum-aftrap-nationale-sportweek-rookvrij/
2018-09-11T08:36:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/09/10235534/stoppen-met-roken-HansMartinPaul-pixabay.jpg
Doelum, MFC Doelum, Renkum, Renkum Nieuws, roken, rook, rookvrij
Nieuws, Sport, Zorg