Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? Wheels2Sport is gestart!

Foto: Wheels2Sport

Heb jij een fysieke beperking en kan je zonder sporthulpmiddel niet sporten maar wil je dat toch graag? Vanaf 1 maart 2019 is Wheels2Sport ook beschikbaar voor inwoners van de gemeente Renkum.

Sport en bewegen houdt je fit en het geeft plezier, maar welke sport past het best bij jou?

Wheels2Sport

En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar sporthulpmiddelen kunnen uitproberen.

Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Werkwijze

Wheels2Sport is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het sporthulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan deze dienst!

Monique Kalkman van Wheels2Sport: “De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je namelijk een goed beeld krijgen of die sport bij jou past. Ook of het fysiek bij je past.”

“Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Wheels2sport. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op Wheels2Sport om te kijken wat bij jou past.”

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

Hulpmiddelen

In de uitleenpool van Wheels2Sport zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, te weten de ADL-rolstoel, all court sportrolstoel, elektrische sportrolstoel, handbike, aankoppelbare handbike, rugby sportrolstoel en de racerunner.

Vanaf 1 maart 2019 is Wheels2Sport voor in ieder geval drie jaar beschikbaar in de regio. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met het Johanna Kinderfonds, de Dullertstichting en Fonds Gehandicaptensport.

Wil je meer informatie over Wheels2Sport, dan kun je contact opnemen via [email protected] of ga naar unieksporten.nl/wheels2sport.

Lees ook: Extra impuls aan aangepast sporten door campagne GLD sport onbeperkt

'
article
46447
Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? Wheels2Sport is gestart!
Heb jij een fysieke beperking en kan je zonder sporthulpmiddel niet sporten maar wil je
https://renkum.nieuws.nl/sports/46447/een-sporthulpmiddel-op-maat-uitproberen-wheels2sport-is-gestart/
2019-03-07T17:40:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/03/07173449/Wheels2Sport.jpg
aangepast sporten, gehandicapten sport, Renkum Nieuws, sporten, sporten met beperking, Uniek Sporten, Wheels2Sport
Nieuws, Sport